Είμαι έγκυος να κάνω το αντιγριπικό εμβόλιο;

alt«Τα εμβόλια κατά της γρίπης έχουν αποδειχθεί ασφαλή και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης» επισημαίνει ο δρ Harvey Karp, παιδίατρος.
Το να διατηρούμε την υγεία μας είναι πάντα σημαντικό ενώ όταν μείνετε έγκυος, η διασφάλιση ότι δεν θα αρρωστήσετε μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερη προτεραιότητα.

Επιπλέον, η εγκυμοσύνη έρχεται ήδη με πολλές ενοχλήσεις, όπως πρωινή αδιαθεσία και κόπωση, οπότε μπορεί να θέλετε να αποφύγετε να αρρωστήσετε.
Ο ετήσιος εμβολιασμός κατά της γρίπης είναι ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη της εποχικής γρίπης, αλλά ίσως αναρωτηθείτε εάν είναι ασφαλές να εμβολιαστείτε ενώ είστε έγκυος. Στην πραγματικότητα, τα εμβόλια γρίπης συνιστώνται σχεδόν για όλες τις έγκυες γυναίκες.
«Τα εμβόλια κατά της γρίπης έχουν αποδειχθεί ασφαλή και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης» επισημαίνει ο δρ Harvey Karp, παιδίατρος.

Τι θέλετε να γνωρίζετε για το εμβόλιο της γρίπης
Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης σας προστατεύει από τον ιό της εποχικής γρίπης, μια μεταδοτική ασθένεια του αναπνευστικού. Εάν καταλήξετε με γρίπη, μπορεί να εμφανίσετε συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα, πόνους στο σώμα και πονόλαιμο και μπορεί να γίνει ιδιαίτερα σοβαρή εάν είστε πολύ μεγάλοι, πολύ νέοι, έχετε ορισμένες ιατρικές παθήσεις ή είστε έγκυος.
Η λήψη του εμβολίου ετησίως είναι σημαντική επειδή ο ιός αλλάζει και αναπτύσσεται, οπότε οι ερευνητές ενημερώνουν τη σύνθεση του εμβολίου. Στην Ελλάδα εποχικές εξάρσεις γρίπης εμφανίζονται  κατά τους χειμερινούς μήνες (από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο).

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "vita.gr" (εδώ)
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.02
Δύση: 19.49
Σελήνη
13 ημερών
1821
Ο Εμμανουήλ Παπάς, οργανωτής της Επαναστάσεως στη Χαλκιδική, απελευθερώνει την Ιερισσό.
1854
Τερματίζεται η Επανάσταση στη Χαλκιδική.
1917
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος εξαναγκάζεται από την Αντάντ να παραιτηθεί.
1941
Ολοκληρώνεται η εκκένωση της Κρήτης από τις βρετανικές, αυστραλιανές και νεοζηλανδικές δυνάμεις.
1952
Ο Μιχαήλ Βέντρις αποκρυπτογραφεί την Γραμμική Γραφή Β΄ των Μυκηναίων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"