Καούρες στην εγκυμοσύνη – Πού οφείλονται και πώς θα τις αντιμετωπίσετε

altΕάν υποφέρετε από καούρες, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προσπαθήσετε να τις αποτρέψετε ή έστω να μειώσετε τη δυσφορία.Οι καούρες είναι μια κοινή πηγή δυσφορίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι το 30-80% των γυναικών έχει συμπτώματα καούρας ή δυσπεψίας στην εγκυμοσύνη.Πότε ξεκινούν οι καούρες;Οι καούρες μπορεί να ξεκινήσουν οποιαδήποτε στιγμή της εγκυμοσύνης, αλλά είναι πιο συνηθισμένες στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο καθώς το μωρό μεγαλώνει.
Τι ακριβώς είναι οι καούρες;
Η καούρα προκύπτει όταν τα τρόφιμα και το οξύ από το στομάχι σας μετακινούνται ξανά στον οισοφάγο σας (ο σωλήνας που πηγαίνει από το πίσω μέρος του στόματός σας στο στομάχι σας).Δεν πονάτε όταν το οξύ βρίσκεται στο στομάχι σας επειδή τα κύτταρα που αποτελούν την επένδυση του στομάχου προορίζονται να συγκρατούν οξύ και τα ένζυμα που διασπούν τα τρόφιμα. Όμως, η επένδυση του οισοφάγου είναι πιο ευαίσθητη από την επένδυση του στομάχου. Έτσι, όταν αυτό που βρίσκεται στο στομάχι επανέρχεται στον οισοφάγο, προκαλεί ερεθισμό που μοιάζει με αίσθηση καψίματος.
Συμπτώματα
Η καούρα συνήθως εμφανίζεται μετά τα γεύματα και συχνά είναι χειρότερη τη νύχτα ή όταν ξαπλώνετε για ύπνο. Όταν το οξύ ρέει πίσω στον οισοφάγο, μπορεί να φτάσει μέχρι το πίσω μέρος του λαιμού και να προκαλέσει αυτά τα συμπτώματα:
*Ενόχληση στο στήθος
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.13
Δύση: 18.31
Σελήνη
13 ημερών
1916
Τα βουλγαρικά στρατεύματα εκκενώνουν τη Φλώρινα.
1920
Ο Βασιλεύς Αλέξανδρος δέχεται θανατηφόρο δάγκωμα πιθήκου.
Η Μεραρχία Σμύρνης διενεργεί επιδρομή κατά της Νίκαιας, την οποία βρίσκει εκκενωμένη και πυρπολημένη.
1941
Σφαγές Ελλήνων από τους Αλβανούς στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.
1943
Σφαγές Ελλήνων από τους Γερμανούς στις Καρυές Λακωνίας.
1944
Οι Γερμανοί εκκενώνουν τη Ναύπακτο και το Άργος.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Επέτειος
 
Είναι 3 φίλοι και ετοιμάζουν την καθιερωμένη τους εξόρμηση για κυνήγι χωρίς τις γυναίκες τους. Ο ένας όμως αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα και λέει στους άλλους δύο μες στην στενοχώρια πως δεν θα πάει φέτος μαζί τους. «Αν πας και φέτος για κυνήγι και με αφήσεις μόνη μου στην επέτειό μας θα σε χωρίσω..» του είπε η γυναίκα του και αυτός δεν ήθελε να τη χάσει.
Ετοιμάστηκαν οι άλλοι 2 με κρύα καρδιά και πήγαν. Ξαφνικά βλέπουν και τον τρίτο να έρχεται μέσ’ την καλή χαρά! «Τι έγινε;» του λένε, «πώς και ήρθες τελικά; Σε άφησε η γυναίκα σου;» «Ναι!» τους λέει, «είχαμε επέτειο σήμερα και είχε φέρει στο σπίτι κάτι μαστίγια που φοβήθηκα και σχοινιά χοντρά, κάτι αλυσίδες, κάτι λουκέτα, κάτι χειροπέδες και μου λέει: «Γδύσε με» και εγώ την έγδυσα. Μετά μου λέει: «Δέσε με, με το σχοινί» και εγώ την έδεσα. Μετά μου λέει: «Δέσε με και με την αλυσίδα και βάλε και το λουκέτο» την έδεσα και με την αλυσίδα και έβαλα και το λουκέτο. Μετά μου λέει: «Φόρα μου και τις χειροπέδες» και τις έβαλα και αυτές. Μετά μου λέει: «Τώρα κάνε ό,τι πραγματικά θες» και να ‘μαι!!!»