Η παγκόσμια ελίτ ευθύνεται για το 16% των ρύπων

altΡυπαίνουν περισσότερο από το 66% του παγκόσμιου πληθυσμού
Η ανισότητα και μάλιστα στην ακραία της μορφή δεν περιορίζεται στα εισοδήματα και στον πλούτο, αλλά επεκτείνεται στη ρυπογόνο δραστηριότητα και στην καταστροφή του πλανήτη, με τους πλουσιότερους του κόσμου να εκπέμπουν τους περισσότερους ρύπους, προκαλώντας δυστυχία και θανάτους σε πολύ φτωχότερους.
Οπως προκύπτει από σχετική έρευνα που διεξήγαγε η οργάνωση κατά της ανισότητας Oxfam σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Περιβάλλοντος της Στοκχόλμης και με τη βρετανική εφημερίδα The Guardian, το πλουσιότερο 1% της ανθρωπότητας ευθύνεται για πολύ μεγαλύτερο τμήμα των εκπομπών καυσαερίων από εκείνο για το οποίο ευθύνεται το φτωχότερο 66% του παγκόσμιου πληθυσμού. Και βέβαια, οι επιπτώσεις αυτών των ρύπων πλήττουν τις ευάλωτες κοινότητες και υπονομεύουν την παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.10
Δύση: 19.57
Σελήνη
19 ημερών
1821
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης φυλακίζεται στην Αυστρία.
1824
Δύναμη 12.000 Τουρκαλβανών επιτίθενται εναντίον της Άμπλιανης Φωκίδος.
1907
Οι οπλαρχηγοί Δ. Γιουγκολάκης (Μητρούσης) και Θ. Τουρλεντές εγκλωβίζονται από τους Τούρκους στην Κάτω Κεμενικιά Σερρών.
Ενδεκαμελές σώμα υπό τον Ανθυπολοχαγό Ανδρέα Μακούλη (Στενημαχίτη) κυκλώνεται από τους Τούρκους στη Δόβιστα.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός εισέρχεται στην Κομοτηνή.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τις Σαράντα Εκκλησίες στην Ανατολική Θράκη.
1942
Εκτέλεση Ελλήνων από τους Γερμανούς στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1944
Ισχυρή δύναμη Ιερολοχιτών και Βρετανών προσβάλλει την γερμανο-ιταλική φρουρά της Σύμης και της προκαλεί σοβαρές απώλειες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!