Επιστήμονες πιστεύουν ότι «πιθανά» υπάρχει εξωγήινη ζωή σε φεγγάρι του πλανήτη Δία

altΤα στοιχεία και οι ενδείξεις που τους οδηγούν ίσως σε μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις στην ιστορίαΟι επιστήμονες έκαναν ένα ακόμα σημαντικό βήμα για να ανακαλύψουν αν όντως υπάρχει εξωγήινη ζωή στο διάστημα. Και ίσως να βρίσκονται αρκετά κοντά σε μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις στην ιστορία της ανθρωπότητας.Ένα μέρος στο οποίο πιστεύουν εδώ και καιρό ότι θα μπορούσε να υπάρχει ζωή είναι σε ένα από τα 79 φεγγάρια του πλανήτη Δία. Το εν λόγω φεγγάρι είναι η «Ευρώπη» (Europa) – και υπάρχει ένας πολύ σοβαρός λόγος για αυτό.
Το φεγγάρι Europa έχει νερό και οξυγόνο, τα απαραίτητα για τη διατήρηση της ζωής, καθώς και χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως θρεπτικά συστατικά. Αλλά η απόδειξη όλων αυτών ήταν δύσκολη για τους ειδικούς – κυρίως επειδή δεν έχουμε ποτέ δοκιμάσει πραγματικά δείγματα και μπορούμε να βασιστούμε μόνο σε παρατηρήσεις.Επιπλέον, η Ευρώπη φιλοξενεί παγωμένους ωκεανούς που πιστεύεται ότι έχουν πάχος περίπου 24 χλμ. και οι επιστήμονες υποψιάζονται ότι από κάτω μπορεί να υπάρχει ζωή.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.06
Δύση: 20.44
Σελήνη
25 ημερών
1823
Σφαγές Ελλήνων σε Θεσσαλία και Φθιώτιδα από τους Τούρκους.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το χωριό Γαλατάς Χανίων, το οποίο ανακαταλμβάνεται τις βραδινές ώρες από Ελληνικά τμήματα.
1954
Υπογράφεται μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας η "Δήλωση των Παρισίων", με την οποία αποκαθίστανται οι σχέσεις των δύο χωρών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.