Η μέση ετήσια θερμοκρασία θα ανέβει κατά 1,5 βαθμό Κελσίου -Πώς θα επηρεάσει την κλιματική αλλαγή

altΟι θερμοκρασίες σε όλον τον κόσμο θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν τα επόμενα πέντε χρόνια και μπορεί ακόμη προσωρινά να αυξηθούν κατά περισσότερο από 1,5 βαθμό Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO).

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ξεπερνούν μακροπρόθεσμα το όριο του 1,5 βαθμού Κελσίου, το οποίο έχουν θέσει οι επιστήμονες για να αποφευχθούν καταστροφικές κλιματικές αλλαγές.

Τάση για άνοδο θερμοκρασιών
Ωστόσο αυτό δείχνει ότι η τάση για άνοδο των θερμοκρασιών προχωρά με γοργούς ρυθμούς, κάτι το οποίο υπογραμμίζει την τεράστια πρόκληση που αντιμετωπίζει ο κόσμος για να τηρήσει τον στόχο της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα του 2015 που προβλέπει τον περιορισμό των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου επαρκώς ώστε να διατηρηθεί η άνοδος των θερμοκρασιών αρκετά κάτω των 2 βαθμών Κελσίου από τα προβιομηχανικά επίπεδα, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του WMO Πέτερι Τάαλας.
O WMO σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι υπάρχει 20% πιθανότητα οι μέσες ετήσιες θερμοκρασίες, που αυξομειώνονται από χρόνο σε χρόνο, να φτάσουν το όριο του 1,5 βαθμού οποιοδήποτε έτος μεταξύ του 2020 και του 2024. Στο μεταξύ σε κάθε ένα από αυτά τα έτη είναι πιθανόν οι θερμοκρασίες να ανέβουν τουλάχιστον 1 βαθμό Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, με σχεδόν κάθε περιοχή να υφίσταται τις συνέπειες.
Η νότια Αφρική και η Αυστραλία, όπου οι πυρκαγιές του περασμένου έτους κατέστρεψαν εκατομμύρια στρέμματα, θα αντιμετωπίσουν πιθανόν μεγαλύτερη ξηρασία από το συνηθισμένο αυτήν την περίοδο ως το 2024, ενώ η περιοχή του Σαχέλ στην Αφρική θα έχει πιθανόν περισσότερες βροχές, σύμφωνα με τον WMO. Η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει περισσότερες καταιγίδες, ενώ η περιοχή του Βορείου Ατλαντικού θα έχει περισσότερους ανέμους.

Περισσότερες λεπτομέρειες στη “naftemporiki.gr” (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.07
Δύση: 18.41
Σελήνη
21 ημερών
1829
Υπογραφή συνθήκης μεταξύ Δ. Υψηλάντη και των Τούρκων.
1914
Τμήματα στρατού της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου εισέρχεται και απελευθερώνει το Βεράτιο.
1943
Το αντιτορπιλικό "Κουντουριώτης" αποβιβάζει άγημα στο Καστελλόριζο και υψώνει την Ελληνική Σημαία.
Γερμανικό πλοίο εμβολίζει και βυθίζει το Ελληνικό υποβρύχιο "Λάμπρος Κατσώνης".
1946
Αλβανική συμμορία εισέρχεται στην περιοχή Πλάκας και Ποντικάτων Ηπείρου αλλά αποκρούεται από ελληνική περίπολο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!