Η Ελλάδα στις πρώτες πέντε χώρες με τα πιο καθαρά νερά

altΥψηλή παραμένει η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης στην Ευρώπη, σύμφωνα με μελέτη της περιβαλλοντικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη χώρα μας να βρίσκεται, μάλιστα, στις πέντε πρώτες με τα πιο καθαρά νερά.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος αναφέρει ότι στους 22.295 χώρους που ελέγχθηκαν, το 84,6% είχε εξαιρετική ποιότητα νερού.

Η μελέτη ασχολήθηκε με 27 χώρες της ΕΕ.
Ενδελεχής ανάλυση ανά χώρα αποκάλυψε πως σε πέντε χώρες (Κύπρος, Αυστρία, Μάλτα, Ελλάδα και Κροατία), τουλάχιστον το 95% των υδάτων ήταν άριστης ποιότητας.
Πρωταθλήτρια είναι η Κύπρος, με το 99,1% των παραλιών της να έχει άριστης ποιότητας νερά, ενώ η Ελλάδα έρχεται τέταρτη με 95,7%, πίσω από την Αυστρία και τη Μάλτα.
Από τις χώρες που μελετήθηκαν, η Πολωνία ήταν εκείνη με λιγότερο από 50% των υδάτων κολύμβησης να χαρακτηρίζονται ως «εξαιρετικά». Η Αλβανία κατέγραψε των υψηλότερο αριθμό παραλιών με «φτωχή» ποιότητα στα νερά τους (5,9%).
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος τονίζει πως η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης είναι γενικά καλύτερη σε παράκτιες τοποθεσίες από ό,τι στην ενδοχώρα, με το 87,4% των παράκτιων περιοχών κολύμβησης να ταξινομούνται ως εξαιρετικές, σε σύγκριση με το 79,15% των νερών της ενδοχώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Γενικά, ο Οργανισμός Περιβάλλοντος επισημαίνει ότι οι παραλίες στη Μεσόγειο έχουν καθαρότερα νερά.

Πηγή cnn.gr

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.47
Δύση: 17.00
Σελήνη
27 ημερών
920
Ο Ρωμανός Α΄ Λεκαπηνός ανακηρύσσεται συναυτοκράτωρ, ως επίτροπος του ανήλικου αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Ζ΄ Πορφυρογέννητου.
1823
Στο Αιτωλικό αρχίζει τις εργασίες της η Συνέλευση της Δυτικής Χέρσου Ελλάδος με πρόεδρο τον Στρατηγό Τσόγκα.
1913
Υποβάλλεται το "Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας", με το οποίο η Βόρειος Ήπειρος παραχωρείται στην Αλβανία.
1940
Αποβίβαση του Μακεδονομάχου ιατρού Βασιλείου Βεργή στο Αγαθονήσι Δωδεκανήσου, όπου με 14 άνδρες εξόντωσε την εκεί ιταλική φρουρά.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!