altΜια διδακτική επίσκεψη με πολύπλευρη σημασία πραγματοποίησαν οι μαθητές του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος και  του τομέα Πληροφορικής του σχολείου μας την Τρίτη 22/11/2022. Αρχικά, επισκέφτηκαν τη Μονή Ρουσάνου που είναι σήμερα ένα από τα δύο γυναικεία μοναστήρια των Μετεώρων.

Οι μαθητές, αφού έζησαν την εμπειρία της ανάβασης σε ένα μοναστήρι των Μετεώρων, προσκύνησαν στο Καθολικό της Μονής και ενημερώθηκαν από την υπεύθυνο υπάλληλο για την ιστορία του αλλά και για τις διατροφικές συνήθειες των μοναχών, θέμα που ενδιέφερε ιδιαίτερα τους μαθητές του τομέα  Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος.
Έπειτα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Κέντρο Ψηφιακής Απεικόνισης των Μετεώρων στην Καλαμπάκα. Στην αίθουσα προβολής τρισδιάστατων βίντεο 110 περίπου θέσεων του μουσείου, οι μαθητές μέσω 3D ταινιών διάρκειας 40 λεπτών διδάχτηκαν μέσω ενός πολύ ξεχωριστού και «ζωντανού» τρόπου τη δημιουργία των Μετεώρων, την γεωμορφολογική  ιδιομορφία της ευρύτερης περιοχής και την εξέλιξη της χλωρίδας και της πανίδας της στο πέρασμα των αιώνων  και περιηγήθηκαν νοητά σε όλα μοναστήρια των βράχων.  Το μουσείο ενθουσίασε φυσικά όλους τους μαθητές. Επιπλέον, όμως για τους μαθητές του τομέα Πληροφορικής ήταν μια ξεχωριστή ευκαιρία να γνωρίσουν πτυχές εφαρμογής της επιστήμης της Πληροφορικής στη δημιουργία υλικού 3D προβολής υψηλής ποιότητας  που μπορεί να περιλαμβάνει 3D spots μυθολογικού περιεχομένου (virtualreality) αλλά και πραγματικού περιεχομένου. Να αναφέρουμε εδώ ότι το Κέντρο αυτό χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ η τρισδιάστατη εφαρμογή που προβάλλεται αναπτύχθηκε από το τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες Ζερβουδάκη Αναστασία και Θάνου Μαρία εκ μέρους του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος και Παπαδοπούλου Μαριάννα και Πάσχου Αικατερίνη εκ μέρους του τομέα Πληροφορικής. 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Πρόγραμμα περιοδειών υποψηφίου δημάρχου Καρδίτσας
κ. Β. Τσιάκου για την
Δευτέρα 2 Οκτωβρίου

Τις επισκέψεις στις συνοικίες της πόλης ξεκινά από την Δευτέρα ο επικεφαλής του συνδυασμού «Καρδίτσα ο τόπος μας»,  νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας, 
κ. Βασίλης Τσιάκος.

Ειδικότερα
την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου
θα επισκεφτεί:

6.30μμ: Οικισμός ΟΑΕΔ (έναντι Νοσοκομείου) – Πλατεία Οικισμού

7.30μμ: Άγιος Νικόλαος – Κατάστημα Πλίθινο (Παπαδιάς Αντώνης)

 

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.25
Δύση: 18.09
Σελήνη
17 ημερών
1540
Υπογράφεται με γαλλική μεσολάβηση συνθήκη ειρήνης, η οποία τερματίζει τον τρίτο βενετο-τουρκικό πόλεμο.
1794
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Ηλιούπολη τον νεομάρτυρα Γεώργιο από τη Φιλαδέλφεια.
1823
Αποτυχημένη επίθεση Τουρκαλβανών κατά του Αιτωλικού.
1828
Το Γαλλικό Εκστρατευτικό Σώμα εκδιώκει τα τελευταία τουρκοαιγυπτιακά στρατεύματα του Ιμπραήμ από την Πελοπόννησο.
1916
Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν τους Αγίους Σαράντα, το Δέλβινο, το Αργυρόκαστρο, το Παλαιόκαστρο και το Σουμπάσι.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"