Ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ πολιτών είναι από σήμερα, Παρασκευή, η εφαρμογή Gov.gr Wallet για την έκδοση των ψηφιακών ταυτοτήτων και διπλωμάτων.
Όπως επισημαίνει με ανάρτησή του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «Το #GovgrWallet είναι πλέον διαθέσιμο για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως του ΑΦΜ τους».
Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί περισσότερες από 374.000 ψηφιακές ταυτότητες και 287.000 ψηφιακά διπλώματα.
Σημειώνεται πως την ίδια ισχύ με τα αντίστοιχα φυσικά πιστοποιητικά έχουν τα ψηφιακά αντίγραφα ταυτοτήτων και διπλωμάτων οδήγησης εντός της ελληνικής επικράτειας που ενεργοποιούν σε καθημερινή βάση εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, καθώς η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Περισσότερες λεπτομέρειες στο "cnn.gr" (εδώ)
.
|
![]() |
||||||||||
![]() |
![]() |
Το αεροδρόμιο
Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν. Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη: – Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο; – Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης. Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο: – Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο! |
|
Γιατί θέλουμε η πένα μας να γράφει την αλήθεια.
Η δημόσια ενημέρωση είναι καθήκον ενός δημοσιογράφου. Η ομάδα μας έχει ως σκοπό τον ελεύθερο λόγο άνευ κινήτρων. Η πένα μας έχει όνομα!