altΟ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, θα τελέσει την ακολουθία των Εγκαινίων του Ιερού Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης ως και του εντός αυτού Παρεκκλησίου της Υπεραγίας Θεοτόκου Άξιον Εστίν.

Ως εκ τούτου, το εσπέρας της Τετάρτης 29 Ιουνίου και ώρα 7:30΄μ.μ., παραμονή της εορτής της Συνάξεως των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, θα κομίσει μαρτυρικά λείψανα Αγίων της Εκκλησίας μας και στη συνέχεια, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού των Εγκαινίων και της πανηγύρεως του Ιερού Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου.

Ενώ, την Πέμπτη 30 Ιουνίου (ώρα ενάρξεως 6:15΄π.μ.), θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την ακολουθία των Εγκαινίων και τη Θεία Λειτουργία.

Κατ’ αυτή την ημέρα (30η Ιουνίου) συμπληρώνονται οκτώ (8) χρόνια από την εις Επίσκοπον χειροτονία του Σεπτού μας Ποιμενάρχου, η οποία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Να σημειωθεί ότι από την Παρασκευή 1 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 7 Ιουλίου (7:00΄π.μ. – 9:00΄π.μ.) καθημερινά θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Ναό, καθότι το γεγονός των Εγκαινίων Ιερού Ναού είναι εορτή και πανήγυρις, η οποία έχει διάρκεια οκτώ ημερών. Σύμφωνα με ρητή διάταξη του μωσαϊκού νόμου, οι μεγάλες ισραηλιτικές εορτές διαρκούσαν οκτώ ημέρες. Αυτή τη συνήθεια κληρονόμησε και η Εκκλησία μας στην λειτουργική της ζωή, ώστε οι πιστοί να έχουν την ευκαιρία οικειοποιήσεως της Θείας Χάριτος δια της μετοχής τους στην Θεία Λειτουργία και κυρίως στο σώμα και στο αίμα του Κυρίου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"