altΣτα πλαίσια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ ΚΑ229, που υλοποιεί το 5ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε διεθνής συνάντηση εργασίας από 16/05/2022 έως 20/05/2022. Το σχολείο μας που συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+ KA229 με τίτλο «GOOGLE TOOLS AND MOBILE APPS», το οποίο ξεκίνησε το 2019, ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τη πέμπτη και τελευταία κινητικότητα με οικοδέσποινα την Τουρκία και συγκεκριμένα, με το σχολείο ZARA COK PROGRAMLI ANADOLU LISESI.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συνεργάζονται εκπαιδευτικοί και μαθητές από πέντε χώρες, Ελλάδα, Λετονία, Ιταλία, Κροατία και Τουρκία.
Οι εκπαιδευτικοί Λάππα Αλεξία, Λάντζου Αικατερίνη και Ζήση Ευθυμία, καθώς και πέντε μαθητές της Α’ Λυκείου παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά στις συνεδρίες εργασίας για πέντε ημέρες. Στα πλαίσια της κινητικότητας ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του σχολείου, στο κέντρο Αγροτουρισμού, ενώ περιηγήθηκαν στην πόλη Zara. Κατά τη δεύτερη μέρα της παραμονής τους στην Τουρκία επισκέφτηκαν το Λαογραφικό και Εθνογραφικό Μουσείο της Σεβάστειας (Sivas), καθώς και το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας Sivas, όπου και παρακολούθησαν την ενδιαφέρουσα παρουσίαση του διευθυντή του Ινστιτούτου Ανώτατης Εκπαίδευσης του SBTU, δρ. Emre Biçer, σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη μελλοντική τεχνολογία μπαταριών. Τέλος, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν τη λίμνη Tödürge και ξεναγήθηκαν στην πόλη Divriği, στην οποία θαύμαζαν από κοντά το Μεγάλο Τζαμί και Νοσοκομείο του Divriği, μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

Στην κινητικότητα αυτή οι μαθητές απέκτησαν μια διαφορετική και βαθύτερη αντίληψη της χρήσης των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση και κυρίως των εκπαιδευτικών εργαλείων της Google, μέσω των εργαστηρίων που υλοποιήθηκαν, ειδικότερα των εργαλείωνFlipgrid, Nearpod, Wordwall, Edpuzzle, ενώ δημιούργησαν και το δικό τους παραμύθι με τη βοήθεια του Storybird.
Η Διευθύντρια του σχολείου, κα. Παναγή Γεωργούλα, καθώς και η ομάδα των εκπαιδευτικών ευχαριστεί όλους τους  μαθητές για τη σοβαρότητα, τη δέσμευση και την αφοσίωση που επέδειξαν κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του προγράμματος.
Το ευρωπαϊκό ταξίδι του 5ου ΓΕΛ για το τρέχον σχολικό έτος έλαβε τέλος και οι εμπειρίες και οι γνώσεις που αποκόμισαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα παραμείνουν ανεξίτηλες.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.02
Δύση: 21.01
Σελήνη
3 ημερών
1654
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν τα Χανιά από τους Βενετούς.
1715
Οι Τούρκοι ανακτούν το φρούριο της Ακροκορίνθου από τους Βενετούς.
1825
Έλληνες υπό τους Γενναίο Κολοκοτρώνη, Νοταρά, Λόντο και Πλαπούτα περικυκλώνουν την Αλωνίσταινα.
1839
Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
1881
Πραγματοποιείται η Ένωση της Θεσσαλίας και της Άρτας με την Ελλάδα με χωριστή ελληνοτουρκική σύμβαση.
1904
Εκτελείται ο Μακεδονομάχος Αναστάσιος Μοναστερλής στο Μοναστήρι.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Πέργαμο.
1943
Οι Γερμανοί εκτελούν Έλληνες στην Καστοριά.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.