altΑνακοίνωση από την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ παράρτημα Καρδίτσας

Την τιμητική πλακέτα μνήμης της λαϊκής αγωνίστριας και μαχήτριας του Δημοκρατικού Στρατού (ΔΣΕ) Βαγγελίστρας Κουσιάντζα που εκτελέστηκε για τα ιδανικά της στις 9 Μάη του 1947 και κοσμούσε της Πλατεία του Παλαμά βεβήλωσαν φασιστοειδή της περιοχής.

Πρόκειται για απογόνους των φασιστών και δοσίλογων της κατοχής που τους έγινε εφιάλτης το ψυχικό και ηθικό ανάστημα των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους αφειδώλευτα, προκειμένου να μην υπάρξει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι οι ίδιοι που εδώ και δεκαετίες με δόλια και σκοτεινά μέσα, με κραυγές, με φοβέρες, με διωγμούς και εκτελέσεις επιχειρούν να σβήσουν τις λαμπρότερες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας, διαστρεβλώνοντας γεγονότα, συκοφαντώντας αγωνιστές.
Έδωσαν το στίγμα τους και στην περιοχή μας χύνοντας τη χολή τους όταν το ΚΚΕ και ο λαός της περιοχής του Παλαμά αποφάσισε να τιμήσει την Κομμουνίστρια, Παλαμιώτισσα δασκάλα με ειδική εκδήλωση και την τοποθέτηση της συγκεκριμένης πλακέτας στην πλατεία. Αφού απομονώθηκαν και αφού δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα οι «λυτοί και δεμένοι» που κινητοποίησαν, παραμόνευαν εδώ και δυο χρόνια πότε θα υλοποιήσουν τα αρρωστημένα σχέδιά τους. Και το έκαναν χθες το βράδυ.
Δεν σβήνει όμως από τη λαϊκή συνείδηση η προσφορά της Βαγγελίτσας Κουσιάντζα.
Είναι γραμμένη στις βουνοκορφές των Αγράφων, στο πέρασμα της Νιάλας, στο σχολείο της Σέκλιζας που δίδασκε. Η συγκλονιστική στάση της μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα στην Ξηριώτισσα δεν λερώνεται ούτε αλλοιώνεται, όσο και αν πασχίζουν οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών και των ναζί.
Το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Καρδίτσας καταδικάζει τη βέβηλη αυτή ενέργεια. Θα συμβάλλει με όσες προσπάθειες απατηθούν για την αποκατάσταση της αρχικής μορφής της πλακέτας
Καλεί τον κάθε αντιστασιακό, τον κάθε αγωνιστή του ΔΣΕ και τους απογόνους τους να περιφρουρήσουν την ιστορική αλήθεια..
Σύμβολα αγώνα και θυσίας σαν τη Βαγγελίτσα Κουσιάντζα δεν σβήνονται από μικρόψυχους και ανιστόρητους όσο και αν προσπαθούν έστω και τη νύχτα όπως οι συγκεκριμένοι.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.59
Δύση: 20.00
Πανσέληνος
1767
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον νεομάρτυρα Παναγιώτη από την Καισαρεία.
1821
Οι Τούρκοι σφάζουν περίπου 100 προκρίτους στην Κω.
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1827
Δύναμη 6.000 Τουρκοαιγυπτίων υπό τον Ιμπραήμ επιτίθεται στην Μονή Μεγάλου Σπηλαίου των Καλαβρύτων.
1914
Η φάλαγγα του καπετάν Παύλου Γύπαρη απελευθερώνει την Κορυτσά.
Ο στρατός της αυτόνομης Βορείου Ηπείρου απελευθερώνει τη Μοσχόπολη.
1941
Εισέρχονται στην Αθήνα τα πρώτα τμήματα των ιταλικών στρατευμάτων Κατοχής υπό τις αποδοκιμασίες των κατοίκων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.