Ειδήσεις

Αναδιανομή γης και Τράπεζα Αγροτικών Πιστώσεων πρότεινε ο Κασσελάκης στη Λάρισα

alt«Στόχος μας είναι να ακούμε διαρκώς την κοινωνία και τους φορείς της», επισήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινώντας τη δευτερολογία του στο αναπτυξιακό- περιφερειακό συνέδριο της Θεσσαλίας, στη Λάρισα, το βράδυ του Σαββάτου.
Στη συνέχεια, έκανε λόγο για την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ένα εθνικό πρόγραμμα αναδιανομής γης με την αξιοποίηση δημόσιων εκτάσεων, όπως προβλέπεται κι από το Σύνταγμα, την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στην αγροτική εκμετάλλευση, καθώς κι αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων.

Πρότεινε, επίσης, δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα και την ίδρυση Ελληνικής Τράπεζας Αγροτικών Πιστώσεων. με σταθερό και διαφανή τρόπο λειτουργίας.

Ζήτησε, μάλιστα, η Θεσσαλία να γίνει εργαστήριο μεταρρυθμίσεων για το μέλλον και η τοπική αυτοδιοίκηση να γίνει πεδίο συγκλίσεων.

Επιπλέον, πρότεινε την ανάταξη του εκπαιδευτικού συστήματος και του ΕΣΥ, έχοντας μάλιστα διάλογο με άτομο ΑμΕΑ από το οποίο ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της πολιτείας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε, επίσης, στη συγκίνησή του κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο χώρο του δυστυχήματος των Τεμπών.

«Θα αναλάβει κάποιος πολιτικός την ευθύνη; Θα πάει κανείς φυλακή για τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν ή για το Predator», αναρωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Θα διεκδικούμε για πάντα το δίκιο αυτών των ανθρώπων».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει και μπορεί να ξανακυβερνήσει την πατρίδα μας, γι’ αυτό θέλουμε μαζί σας να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμά μας», σημείωσε ο ίδιος, αναφέροντας το παράδειγμα της επικράτησης Κουρέτα ως στοίχημα για τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Ως προς τη Θεσσαλία, υπογράμμισε πως η περιφέρεια υστερεί σε μια σειρά τομέων, δίνοντας έμφαση στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας: «Η Θεσσαλία πήγαινε χωρίς φρένα, χωρίς φώτα, χωρίς καθρέφτες. Μια αναπτυγμένη χώρα στηρίζει έμπρακτα τους πληγέντες».

Περισσότερα στο cnn.gr - εδώ

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.04
Δύση: 18.17
Σελήνη
21 ημερών
1770
Απελευθέρωση της Καλαμάτας από δύναμη 200 Μανιατών με βοήθεια Ρώσων.
1825
Ο Ιμπραήμ κυριεύει την επαρχία Κορινθίας αμαχητί.
1826
Το Αιτωλικό παραδίδεται με συνθήκη στον Ιμπραήμ.
1833
Πρώτη έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως.
1914
Δύναμη Τουρκαλβανών αποκρούεται επιτυχώς από τμήματα του Στρατού της Αυτονόμου Βορείου Ηπείρου.
1923
Καθιερώνεται στην Ελλάδα το Γρηγοριανό Ημερολόγιο.
1945
Ιερολοχίτες καταλαμβάνουν την νήσο Τήλο μετά από σκληρό αγώνα.
1959
Ο Μακάριος επιστρέφει στην Κύπρο όπου τον υποδέχονται με ενθουσιασμό οι Έλληνες της Μεγαλονήσου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"