Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η Αντιπεριφέρεια Εθελοντισμού και Πρόνοιας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης και τη Διεύθυνση κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με σκοπό την ανάδειξη των εργασιακών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες ως μισθωτές, επιχειρηματίες και ως μέλη συνεργατικών σχημάτων και συνεταιρισμών συμπεριλαμβανομένου του τομέα της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.
Η εκδήλωση, που είναι ανοιχτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025 και ώρες 09:30 – 13:00 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (κτίριο Π.Θ., Καλλισθένους & Θεοφράστου) στη Λάρισα.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδειχθούν οι προκλήσεις που απασχολούν τις γυναίκες στους τομείς της εργασίας, της επιχειρηματικότητας και του συνεργατισμού, στις διάφορες εκφάνσεις τους. Με την εκδήλωση επιδιώκεται να αποτυπωθεί μία όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εικόνα της πραγματικής κατάστασης που βιώνει ο γυναικείος πληθυσμός στη Θεσσαλία και να καταγραφούν χρήσιμα στοιχεία για αποτελεσματικές, μελλοντικές παρεμβάσεις.
Tο πρόγραμμα της εκδήλωσης
.
|
![]() |
||||||||||
![]() |
![]() |
Το αεροδρόμιο
Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν. Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη: – Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο; – Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης. Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο: – Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο! |
|
Γιατί θέλουμε η πένα μας να γράφει την αλήθεια.
Η δημόσια ενημέρωση είναι καθήκον ενός δημοσιογράφου. Η ομάδα μας έχει ως σκοπό τον ελεύθερο λόγο άνευ κινήτρων. Η πένα μας έχει όνομα!