altΠρόεδρος της Δημοκρατίας εξελέγη ο Κωνσταντίνος Τασούλας μετά την τέταρτη και τελευταία ψηφοφορία στη Βουλή. Ο κ. Τασούλας συγκέντρωσε 160 ψήφους ενώ απαιτείτο πλειοψηφία 151 βουλευτών. Ο Τάσος Γιαννίτσης έλαβε 34 ψήφους, η Λούκα Κατσέλη 29 ψήφους και ο Κωνσταντίνος Κυριακού 14 ψήφους.

Καταγράφηκαν επίσης 39 «παρών», ενώ απείχαν 24 βουλευτές της Νέα Αριστεράς, της Πλεύσης Ελευθερίας και των ανεξαρτήτων-μελών του Κινήματος Αλλαγής, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην υποψηφιότητα του κ. Τασούλα.
Ο Πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης μετέβη στο γραφείο του Κωνσταντίνου Τασούλα προκειμένου να ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος διαδέχεται την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Θα ακολουθήσουν δύο ανακοινώσεις, μία του Νικήτα Κακλαμάνη που θα ανακοινώσει το αποτέλεσμα και η αντιφώνηση του νέου Πρόεδρου Κ. Τασούλα.
Η ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας ενώπιον των μελών της εθνικής αντιπροσωπείας θα γίνει στις 13 Μαρτίου 2025 όταν και λήγει η θητεία της απερχόμενης Προέδρου, Κατερίνας Σακελλαρόπουλου.

Περισσότερα στην ertnews.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.32
Δύση: 19.19
Σελήνη
13 ημερών
1824
Σφαγές αμάχων στην Κρήτη.
1825
Ο Ελληνικός Στόλος, με επικεφαλής τον Ναύαρχο Μιαούλη, πυρπολεί τον τουρκικό στόλο του Καπουδάν πασά στην Μεθώνη.
1878
Λήγει η επανάσταση των Μακεδόνων στην Πουλιάνα και στην Κοκκινομηλού.
1897
Υποχώρηση του Ελληνικού Στρατού στη Θεσσαλία.
1907
Ο αγωνιστής Προκόπιος Κομπόκης φονεύεται στην Καλλιθέα Δράμας, σε συμπλοκή με συμμορία Κομιτατζήδων.
1941
Αρχίζει η μάχη της Κρήτης.
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Καλαμάτα.
Ορκίζεται η πρώτη κατοχική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον στρατηγό Τσολάκογλου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!