altΣτο επίκεντρο η ενίσχυση του ποδηλατικού τουρισμού στη Θεσσαλία

Θέματα που αφορούν στη διερεύνηση της συνεργασίας μεταξύ των Περιφερειών Θεσσαλίας και Veneto της Ιταλίας στον τομέα του ποδηλάτου, με έμφαση στη βιώσιμη κινητικότητα, την διοργάνωση Ποδηλατικών αγώνων και την ενίσχυση του Ποδηλατικού τουρισμού στη Θεσσαλία

συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας με την υπεύθυνη τύπου του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας του Veneto, δημοσιογράφο / αθλητικογράφο με ειδίκευση στο ποδήλατο Tina Ruggeri, τον επικεφαλής της Ομάδος οργάνωσης διεθνών ποδηλατικών αγώνων, όπως του Γύρου της Ιταλίας Virgilio Rossi, παρουσία του Αρχιτέκτονα, πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημήτρη Τάχου.

Ο Δημ. Κουρέτας ανέφερε ότι πρόθεση της Περιφέρειας είναι να ενισχύσει τη χρήση του ποδηλάτου ως εναλλακτικό μέσο μετακίνησης για να αποφευχθεί η αλόγιστη χρήση του αυτοκινήτου, καθώς και των υπολοίπων μέσων μεταφοράς, ενώ εστίασε στο γεγονός ότι το ποδήλατο είναι ένας καλός σύμμαχος για την υγεία μας. Παρουσίασε στην ιταλική αντιπροσωπεία τα σχέδια και τις δράσεις της Περιφέρειας προς την κατεύθυνση αυτή.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν για την διοργάνωση εκδηλώσεων γύρω από αυτόν τον θεματικό άξονα για την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.32
Δύση: 19.19
Σελήνη
14 ημερών
1824
Σφαγές αμάχων στην Κρήτη.
1825
Ο Ελληνικός Στόλος, με επικεφαλής τον Ναύαρχο Μιαούλη, πυρπολεί τον τουρκικό στόλο του Καπουδάν πασά στην Μεθώνη.
1878
Λήγει η επανάσταση των Μακεδόνων στην Πουλιάνα και στην Κοκκινομηλού.
1897
Υποχώρηση του Ελληνικού Στρατού στη Θεσσαλία.
1907
Ο αγωνιστής Προκόπιος Κομπόκης φονεύεται στην Καλλιθέα Δράμας, σε συμπλοκή με συμμορία Κομιτατζήδων.
1941
Αρχίζει η μάχη της Κρήτης.
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Καλαμάτα.
Ορκίζεται η πρώτη κατοχική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον στρατηγό Τσολάκογλου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!