altΟ Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  Δημήτρης Κουρέτας επισκέφθηκε την Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, το Γηροκομείο Τρικάλων και το Κέντρο Πρόνοιας Θεσσαλίας – Δομή Τρικάλων, ενόψει  Χριστουγέννων ,στέλνοντας μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης.
Στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου, συνοδευόμενος από την ΑντιπεριφερειάρχηΤρικάλων  Χρύσα Ντιντή , μοίρασε δώρα στα παιδιά που νοσηλεύονται, δίνοντάς τους λίγη χαρά στις δύσκολες στιγμές της νοσηλείας τους.

Στη συνέχεια, συναντήθηκε με τη διοίκηση και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, υπογραμμίζοντας για ακόμη μια φορά τη σημασία της ενίσχυσης του τομέα της υγείας.
Ο Περιφερειάρχης επισήμανε ότι η ενδυνάμωση των υπηρεσιών υγείας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ενταχθεί -όπως είπε- στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργα συνολικού ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ αξιοποιούνται σημαντικοί πόροι και από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων. Κάλεσε τη διοίκηση του νοσοκομείου να καταθέσει άμεσα προτάσεις για νέα έργα, με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών του ιδρύματος.
Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το Γηροκομείο Τρικάλων, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως.Μαζί με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τρίκκης Χρυσόστομο, συναντήθηκε με τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται εκεί, άκουσε τις προσωπικές τους ιστορίες, μοίρασε δώρα  και  αντάλλαξε ευχές.
Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στο Κέντρο Πρόνοιας Θεσσαλίας – Δομή Τρικάλων, στο οποίο φιλοξενούνται άτομα  χρονίως πάσχοντα, ηλικίας από 18 ετών και πάνω. Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συζητήσει  με τον  Πρόεδρο του Κέντρου Ηλία Τσιαούσηγια τις ανάγκες της συγκεκριμένης  δομής και να συνομιλήσει με τους φιλοξενούμενους, δίνοντας έμφαση στη σημασία της φροντίδας και της αξιοπρέπειας για όλους τους πολίτες. Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε  το προσωπικό του Κέντρου πρόνοιας  αλλά και όλων των δομών για την πολύτιμη προσφορά τους.
Στις επισκέψεις ήταν επίσης παρόντες,οι περιφερειακοί σύμβουλοι Τρικάλων, Αθανάσιος Τσιάρας,  Δημήτρης Δαλαμάγκας, Αριστείδης Κολιός και Αθανάσιος Ξάφος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.17
Δύση: 17.08
Σελήνη
26 ημερών
1815
Υπογραφή συνθήκης στο Παρίσι, με την οποία συστήνονται τα "Ηνωμένα κράτη των Ιονίων Νήσων".
1821
Σουλιώτες και Αιτωλοακαρνάνες, υπό τον Γεώργιο Βαρνακιώτη, απελευθερώνουν την Άρτα.
1827
Οι Έλληνες επαναστάτες νικούν τους Τούρκους στο Τρικέρι.
1828
Ο φρούραρχος της Άμφισσας Μεχμέτ μπέης Δεβόλης παραδίδει την πόλη στον Δημήτριο Υψηλάντη.
1904
Ανταρτικό σώμα 40 ανδρών, υπό τον Ανθλγό Γεώργιο Τσόντο (Βάρδα) περνά την ελληνοτουρκική μεθόριο κοντά στο Αγιόφυλλο της Θεσσαλίας.
1912
Επίθεση Τουρκαλβανών κατά Ελλήνων της Χειμάρρας.
1940
Εκδιώκονται από τον Ελληνικό Στρατό και οι τελευταίοι Ιταλοί που είχαν εισχωρήσει στα ελληνικά εδάφη.
1973
Αιματηρή καταστολή της εξεγέρσεως στο Πολυτεχνείο κατά της δικτατορίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!