altΣεμινάριο για το ακορντεόν από την καθηγήτρια κ. Τσέλιγκα

Η μουσική, ως μια παγκόσμια γλώσσα, έχει την μοναδική ικανότητα να ξεπερνά τα σύνορα, να συνδέει διαφορετικές κουλτούρες και να δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων. Όταν μουσικές νότες αντηχούν από σχολείο σε σχολείο, τότε οι καρδιές των μαθητών χτυπούν σε έναν κοινό ρυθμό.

Οι ανταλλαγές αυτές, σαν αέρας καθαρός, φέρνουν μαζί τους γνώση, φιλία και σεβασμό, εμπλουτίζοντας τις ψυχές και ζωντανεύοντας τις ομάδες. Οι ανταλλαγές μεταξύ Μουσικών Σχολείων είναι μια εμπειρία που εμπλουτίζει τη ζωή των μαθητών, προωθεί την κατανόηση και τον σεβασμό μεταξύ των ανθρώπων και συμβάλλει στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.
Όταν την περασμένη Πέμπτη 28 Νοεμβρίου το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών επισκέφτηκε το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας και μετά από μια σύντομη ξενάγηση, μαθητές/ -τριες και καθηγητές/-τριες ενώθηκαν σε μια μουσική ομάδα γεμάτη ενέργεια και ενθουσιασμό…. Μετά από συνεννόηση, το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής και η Ευρωπαϊκή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών (υπεύθυνοι: κ. Στεφανίδης, κ. Ντάκας, κ. Μαρκατόπουλος) συνέπραξαν με την Παραδοσιακή Χορωδία (υπεύθυνη: κ. Τύμπα) και το Σύνολο Πειραματισμού και Αναδόμησης του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας (υπεύθυνος: κ. Παπαϊωάννου). Μαζί με την ομάδα των μαθητών/-τριών, οι καθηγητές: κ. Τσέλιγκα (ακορντεόν), κ. Μανανά (ούτι), κ. Πούλιου – κ. Κουλαϊδη (πιάνο) και κ. Αντωνιάδης (κλαρίνο) από το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών και ο κ. Στεργιάννης (κλαρίνο) από το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας ερμήνευσαν όλοι μαζί τραγούδια και σκοπούς από την περιοχή της Μακεδονίας και του Πόντου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε επιπλέον από την κ. Τσέλιγκα, καθηγήτρια ακορντεόν του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών (Απόφοιτη ΕΚΠΑ, ΜΑ Ψυχολογία Μουσικής, Υποψήφια διδάκτωρ Πανεπιστημίου Μακεδονίας) τρίωρο σεμινάριο στους/στις μαθητές/-τριες της τάξης ακορντεόν και των δύο σχολείων με θέμα: «Εξερευνώντας τους τρόπους να παίξουμε μαζί». Το σεμινάριο περιλάμβανε σωματικές ασκήσεις και παιχνίδια, ασκήσεις ελεύθερου και δομημένου αυτοσχεδιασμού, ερωτηματολόγιο και κουίζ, με στόχο οι νεαροί μουσικού να διευθύνουν τη φαντασία τους, να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν νέες τεχνικές και τρόπους παιξίματος του οργάνου. Η επίσκεψη έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την υπόσχεση για μελλοντική συνεργασία των δύο σχολείων. Εις το επανιδείν!

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.32
Δύση: 19.19
Σελήνη
14 ημερών
1824
Σφαγές αμάχων στην Κρήτη.
1825
Ο Ελληνικός Στόλος, με επικεφαλής τον Ναύαρχο Μιαούλη, πυρπολεί τον τουρκικό στόλο του Καπουδάν πασά στην Μεθώνη.
1878
Λήγει η επανάσταση των Μακεδόνων στην Πουλιάνα και στην Κοκκινομηλού.
1897
Υποχώρηση του Ελληνικού Στρατού στη Θεσσαλία.
1907
Ο αγωνιστής Προκόπιος Κομπόκης φονεύεται στην Καλλιθέα Δράμας, σε συμπλοκή με συμμορία Κομιτατζήδων.
1941
Αρχίζει η μάχη της Κρήτης.
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Καλαμάτα.
Ορκίζεται η πρώτη κατοχική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον στρατηγό Τσολάκογλου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!