altΗ Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι μια ημέρα γιορτής και χαράς για τους απανταχού Έλληνες, ήμερα που γράφτηκε μία από τις σημαντικότερες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Αποτελεί σταθμό στην πορεία του έθνους μας και ημέρα μνήμης και τιμής για τον ελληνισμό.

Η επέτειος του «ΌΧΙ» στέλνει πολλαπλά μηνύματα, υπενθυμίζοντας το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής, το πάθος των Ελλήνων για αξιοπρέπεια, εθνική ανεξαρτησία αλλά και την αστείρευτη θέληση του λαού μας για ελευθερία.
Το έπος του ’40 δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, για να κερδίσουμε τις σύγχρονες μάχες που ως λαός και ως έθνος, καλούμαστε να δώσουμε.
Η πανδημία του COVID-19 μας αναγκάζει να περιορίσουμε τις επίσημες εκδηλώσεις και να γιορτάσουμε φέτος χωρίς μαθητικές παρελάσεις, όμως δεν μπορεί να περιορίσει, ούτε κατ’ ελάχιστο, την υπερηφάνεια της εθνικής επετείου.
Η ομοψυχία, η εθνική συνεννόηση και η υπευθυνότητα, αποτελούν προαπαιτούμενα για να ξεπεράσουμε με επιτυχία την υγειονομική κρίση και τις αρνητικές της συνέπειες στην κοινωνία και την οικονομία.
Ας μην ξεχνάμε λοιπόν ποιοι είμαστε και ας αγωνιστούμε με ισχυρή βούληση και με πείσμα για ένα καλύτερο μέλλον. Ο Δήμος Σοφάδων, υπερήφανος για το χθες και αισιόδοξος για το αύριο, καλεί όλους τους δημότες να υψώσουν στα σπίτια τους τη Γαλανόλευκη, αποδίδοντας έτσι ελάχιστο φόρο τιμής σ’ αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας.
Χρόνια πολλά στην Ελλάδα που αγωνίζεται.  Χρόνια πολλά στην Ελλάδα που επιμένει.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.33
Δύση: 19.18
Σελήνη
13 ημερών
1091
Ο Αυτοκράτορας Αλέξιος ο Α΄ Κομνηνός κατανικά τους Πετσενέγκους στο Λεβούνιο Θράκης.
1854
Η Αγγλία και η Γαλλία αξιώνουν η Ελληνική Κυβέρνηση να αποκηρύξει τα επαναστατικά κινήματα στη Θεσσαλία και την Ήπειρο.
1880
Καθίσταται υποχρεωτική η στρατιωτική θητεία για τους Έλληνες πολίτες.
1905
Εκτελείται στην Καστοριά ο Μακεδονομάχος Γεώργιος Παπαϊωάννου (Αρκάς).
1914
Οι Βορειοηπειρωτικές δυνάμεις ανακαταλαμβάνουν την Κολωνία.
1941
Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν την Κεφαλλονιά.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!