altΤην Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, τα σχολεία όλης της χώρας θα αφιερώσουν τη μέρα στον αθλητισμό, στο πλαίσιο της 12ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.
Με βάση την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας θα διοργανώσουν αθλητικές δράσεις, είτε στους χώρους τους είτε σε εξωτερικούς χώρους που θα επιλεγούν για τον σκοπό αυτό.

Την ημέρα εκείνη δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, οι μαθητές όμως υποχρεούνται να προσέλθουν κανονικά στο σχολείο, καθώς θα γίνει καταγραφή παρουσιών και οι απουσίες δεν θα δικαιολογούνται.
Τα μαθήματα λοιπόν αναστέλλονται και τη θέση τους παίρνουν αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις με σύνθημα «Κινούμαι, Ενεργώ, Δημιουργώ».
Η επιλογή των δράσεων αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια κάθε διεύθυνσης, ενώ προβλέπεται να μπορούν να αξιοποιηθούν προαύλια, γυμναστήρια, πάρκα ή άλλοι ασφαλείς δημόσιοι χώροι.
Στην εγκύκλιο τονίζεται ιδιαίτερα η ανάγκη να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές και όλες οι τάξεις, αλλά και το σύνολο των εκπαιδευτικών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.13
Δύση: 17.10
Σελήνη
24 ημερών
1800
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν τον αγιορείτη νεομάρτυρα Κωνσταντίνο από την Ύδρα.
1821
Οι Τούρκοι πυρπολούν τον Πολύγυρο Χαλκιδικής και σφάζουν πολλούς από τους κατοίκους του.
1827
Νικηφόρος μάχη στο Τρικέρι Μαγνησίας.
1848
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κρήτη τον νεομάρτυρα Παντελεήμονα.
1906
Το ανταρτικό σώμα του Ανθυπολοχαγού Σαράντου Αγαπηνού (Τέλλου Άγρα) επιτίθεται εναντίον της βουλγαρικής καλύβας στο Ζερβοχώρι της λίμνης Γιαννιτσών.
1919
Συνθήκη του Νεϊγύ, με την οποία τερματίστηκε η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ των νικητριών δυνάμεων και της Βουλγαρίας.
1940
Απώθηση της ιταλικής μεραρχίας Φερράρα στο στενό Δελβινακίου από τον Ελληνικό Στρατό.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!