altΟι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις χαιρετίζουν την μεγαλειώδη συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Θεσσαλονίκη.
Χαιρετίζουμε τους μαχητές αγωνιστές, άνδρες και γυναίκες που παρά την ηλικία τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεν δίστασαν να κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα από όλη την Ελλάδα, ταξιδεύοντας μέρα και νύχτα για να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ΣΕΑ και να δώσουν το παρόν τους κατά χιλιάδες στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης διεκδικώντας με το κεφάλι ψηλά τα δίκαια αιτήματά τους.

Η συγκέντρωση αυτή αποτελεί παρακαταθήκη για τους επερχόμενους αγώνες μας για τα μέτρα που συνεχίζονται και μας οδηγούν στην φτώχεια και την ανέχεια, αφού η κυβέρνηση, με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην Δ.Ε.Θ, έδειξε για μια ακόμα φορά το πραγματικό αντισυνταξιουχικό αντεργατικό - αντιλαϊκό της πρόσωπο.
Η ΣΕΑ, για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, έχει να δηλώσει ότι πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου κοροϊδία και εμπαιγμό απέναντι στους απόμαχους της δουλειάς όταν μάλιστα προσπαθεί αυτή την κοροϊδία «του τίποτα» να την εμφανίσει ως επίτευγμα παροχών. Όταν μετά από 15 χρόνια αρπαγών των συντάξεών μας κύριων και επικουρικών, της 13ης και 14ης σύνταξης, του ΕΚΑΣ, της επιβολής της προσωπικής διαφοράς, της εισφοράς αλληλεγγύης, και πολλών άλλων, όταν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι έχουν 15 χρόνια να πάρουν αύξηση, όταν η ακρίβεια σάρωσε και σαρώνει τις πενιχρές συντάξεις, να μας λέει ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί μετά από δύο χρόνια θα καταργήσει την προσωπική διαφορά, δηλαδή ουσιαστικά μια μεγάλη μερίδα συνταξιούχων αυτά τα χρόνια πάλι δεν θα πάρει δεκάρα ή το πολύ θα πάρει κάποια ψίχουλα.
Αλλά ποιος έχασε την ντροπή να την βρουν αυτοί;
Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες τα πράγματα είναι ξεκάθαρα:Οι αντιλαϊκές αντεργατικές πολιτικές συνεχίζονται και θα συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση από τα αφεντικά των κυβερνήσεων, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τώρα την πολεμική οικονομία που για αυτή βρίσκουν δισεκατομμύρια. Θα συνεχίζονται αν δεν τους βάλουμε φραγμό.
Ο θυμός, η αγανάκτηση που δίκαια μας διακατέχει, να εκφρασθεί τώρα με την μαζικότερη συμμετοχή μας στους επικείμενους αγώνες από κοινού με το εργατικό κίνημα, με τα παιδιά και τα εγγόνια μας που τους επιφυλάσσουν χειρότερη ζωή με 13ωρη εργασία, με αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση. Δηλαδή δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα.
Να μην τους το επιτρέψουμε.
Σύντομα θα βρεθούμε για να συζητήσουμε τα συμπεράσματα και να οργανώσουμε τη δράση μας για το επόμενο διάστημα.
Καλή δύναμη και υγεία σε όλους, καλή αντάμωση στους αγώνες μας.

Για τα Δ.Σ. των Συνταξιουχικών Οργανώσεων Καρδίτσας
•Δημοσίου: ο Πρόεδρος, Νοτόπουλος Ευάγγελος –η Γραμματέας, Βασιλάκου Παναγιώτα.
•ΙΚΑ: η Πρόεδρος, Καρυά Ελένη - ο Γεν. Γραμματέας, Κρανιάς Βασίλης.
•ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ): ο Πρόεδρος Καραμαγκιόλας Άγγελος - ο Γραμματέας Ντεμίρης Γιάννης.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.13
Δύση: 17.10
Σελήνη
24 ημερών
1800
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν τον αγιορείτη νεομάρτυρα Κωνσταντίνο από την Ύδρα.
1821
Οι Τούρκοι πυρπολούν τον Πολύγυρο Χαλκιδικής και σφάζουν πολλούς από τους κατοίκους του.
1827
Νικηφόρος μάχη στο Τρικέρι Μαγνησίας.
1848
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κρήτη τον νεομάρτυρα Παντελεήμονα.
1906
Το ανταρτικό σώμα του Ανθυπολοχαγού Σαράντου Αγαπηνού (Τέλλου Άγρα) επιτίθεται εναντίον της βουλγαρικής καλύβας στο Ζερβοχώρι της λίμνης Γιαννιτσών.
1919
Συνθήκη του Νεϊγύ, με την οποία τερματίστηκε η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ των νικητριών δυνάμεων και της Βουλγαρίας.
1940
Απώθηση της ιταλικής μεραρχίας Φερράρα στο στενό Δελβινακίου από τον Ελληνικό Στρατό.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!