altΜε αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας σε μήνυμα του προς τους μαθητές αναφέρει τα εξής:
Σήμερα έρχεστε όλοι ξανά στα σχολεία σας όπως τα πουλιά έρχονται πάλι στις φωλιές. Θα ξανασυναντήσετε τους δασκάλους σας, τους φίλους σας και τους συμμαθητές σας. Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές το μυαλό θα κάνει κάποιο καιρό να προσαρμοστεί στα δεδομένα της νέας σχολικής χρονιάς. Καθώς μεγαλώνετε σκέφτεστε διαφορετικά.

Το σχολείο είναι ο κόσμος σας που θα τον έχετε μέσα στην ψυχή σας μέχρι να πεθάνετε. Έστω κι αν φύγετε και πάτε στο γυμνάσιο, στο λύκειο, στο Πανεπιστήμιο, οι σχέσεις των πρώτων ετών με τους δασκάλους σας είναι εκείνες που θα σας καθορίζουν για πάντα. Ο χαρακτήρας των ανθρώπων ολοκληρώνεται κατά 80% στα 5-6 πρώτα χρόνια της ζωής, από τις εμπειρίες σας. Άρα ό,τι ζείτε στα σχολεία κεντούν αυτό που έχετε ήδη δημιουργήσει πριν έρθετε στο σχολείο, όμως αυτό το κέντημα είναι πολύ καθοριστικό.
Σας εύχομαι μια χρονιά που θα μπορέσετε να καταφέρετε να ξεπεράσετε όλες τις δυσκολίες και να ξέρετε ότι δρόμος χωρίς εμπόδια δείχνει ασήμαντο προορισμό. 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.07
Δύση: 18.41
Σελήνη
21 ημερών
1829
Υπογραφή συνθήκης μεταξύ Δ. Υψηλάντη και των Τούρκων.
1914
Τμήματα στρατού της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου εισέρχεται και απελευθερώνει το Βεράτιο.
1943
Το αντιτορπιλικό "Κουντουριώτης" αποβιβάζει άγημα στο Καστελλόριζο και υψώνει την Ελληνική Σημαία.
Γερμανικό πλοίο εμβολίζει και βυθίζει το Ελληνικό υποβρύχιο "Λάμπρος Κατσώνης".
1946
Αλβανική συμμορία εισέρχεται στην περιοχή Πλάκας και Ποντικάτων Ηπείρου αλλά αποκρούεται από ελληνική περίπολο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!