altΤην Πέμπτη 22 Μαΐου στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας και στα πλαίσια του προγράμματος «Σχολικοί κήποι» (KARAVA PROJECT) υλοποιήθηκαν διάφορες δράσεις με τους/τις μαθητές/τριες, παρουσία του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, κ. Κ. Γκόλτσου.  Οι μαθητές/τριες παρουσίασαν διαδικασίες που συμβαίνουν στη φύση (καλλιέργεια, άνθιση και επικονίαση φυτών, αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο των μελισσών), σχετικά επαγγέλματα (γεωργός, μελισσοκόμος, γεωπόνος) αλλά και τη διαδικασία σχετικά με την κατανάλωση των προϊόντων (μανάβης, πωλητές supermarket, αγοραστές, καταναλωτές).

Οι μαθητές/τριες αφού κατά την προηγούμενη περίοδο βιωματικά δημιούργησαν παρτέρια και κήπους στη σχολική τους μονάδα, φύτεψαν και καλλιέργησαν φυτά ως μικροί γεωργοί, γεωπόνοι και μελισσοκόμοι, και στη συνέχεια οργάνωσαν τη δράση «Από το χωράφι στο ράφι» αναλαμβάνοντας ρόλους γεωργού, μανάβη, πωλητή, αγοραστή και καταναλωτών.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας/Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού), της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, του ΚΕ.ΠΕ.Α. Μουζακίου, της ΑΝ.ΚΑ, της ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΑ και άλλων Συλλόγων, της ΑΜΚΕ (ΙΤΑΜΟΣ, ACT ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ), των Δήμων του νομού Καρδίτσας (Καρδίτσας, Σοφάδων, Παλαμά, Μουζακίου, Λίμνης Πλαστήρα, Δήμου Αργιθέας), της Εταιρείας Ανακύκλωσης LMECO, του ΚΕΚ ΔΙΑΣ και του Δημόσιου ΙΕΚ Καρδίτσας.
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας συγχαίρει όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στην υλοποίηση των δράσεων, τους/τις εκπαιδευτικούς που οργάνωσαν και υλοποίησαν τις δράσεις του προγράμματος, τη Διευθύντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου και όλους τους συνεργαζόμενους φορείς. Η Διεύθυνση Π.Ε. Καρδίτσας ευελπιστεί στη συνέχιση τέτοιων δράσεων και προγραμμάτων, δηλώνοντας πάντα συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης και εμπλουτισμού του εκπαιδευτικού έργου προς όφελος των μαθητών και μαθητριών των σχολικών μονάδων.

Ο Δ/ντής της Δ.Π.Ε. Καρδίτσας
Κωνσταντίνος Γκόλτσος

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.33
Δύση: 19.18
Σελήνη
13 ημερών
1091
Ο Αυτοκράτορας Αλέξιος ο Α΄ Κομνηνός κατανικά τους Πετσενέγκους στο Λεβούνιο Θράκης.
1854
Η Αγγλία και η Γαλλία αξιώνουν η Ελληνική Κυβέρνηση να αποκηρύξει τα επαναστατικά κινήματα στη Θεσσαλία και την Ήπειρο.
1880
Καθίσταται υποχρεωτική η στρατιωτική θητεία για τους Έλληνες πολίτες.
1905
Εκτελείται στην Καστοριά ο Μακεδονομάχος Γεώργιος Παπαϊωάννου (Αρκάς).
1914
Οι Βορειοηπειρωτικές δυνάμεις ανακαταλαμβάνουν την Κολωνία.
1941
Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν την Κεφαλλονιά.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!