altΟι χριστιανοί ορθόδοξοι όλου του κόσμου γιορτάζουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας. Γιορτάζουμε την επικράτηση της ζωής επί του θανάτου, του φωτός στο σκοτάδι, του καλού στο κακό.
Το μήνυμα της Αναστάσεως δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες: Το καλό και το δίκαιο στο τέλος επικρατεί. Το φώς πάντα διαλύει το σκοτάδι!

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Κύριος δέχθηκε τους ευτελισμούς του όχλου, ανέβηκε στον Γολγοθά, δέχθηκε να Σταυρωθεί για να απαλλάξει όλους εμάς από τις αμαρτίες. Πέρασε δοκιμασίες που έμοιαζαν ανυπέρβλητες και μας έδειξε πως μετά τον Γολγοθά έρχεται η Ανάσταση.
Οι καιροί που ζούμε είναι κρίσιμοι: Πόλεμοι στη γειτονία μας και σε όλο τον κόσμο, κλίμα αβεβαιότητας που απειλεί τους πάντες, λαοί που υποφέρουν και δοκιμάζονται. Η χώρα μας αντιμετωπίζει καινούργιες προκλήσεις καθώς βρίσκεται σε μια ταραγμένη γειτονιά του κόσμου. Το παγκόσμιο γίγνεσθαι αλλάζει με γοργούς ρυθμούς. Όμως η Ανάσταση του Θεανθρώπου αυτό το μήνυμα μας μεταφέρει. Οι δοκιμασίες άλλες πιο σύντομα άλλες πιο αργά τελειώνουν. Μέσα από αυτές γινόμαστε πιο δυνατοί και μετά έρχεται η Ανάσταση!
Εύχομαι σε όλες τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα, με υγεία για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, με ευτυχία και ειρήνη!

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.47
Δύση: 19.08
Σελήνη
22 ημερών
1453
Τουρκικές θηριωδίες κατά των Ελλήνων στην Πριγκηπόνησσο.
1819
Οι κάτοικοι της Πάργας αναγκάζονται από τον Αλή Πασά να εκπατριστούν στην Κέρκυρα και στα άλλα νησιά του Ιονίου.
1825
Ο τουρκικός στόλος του Χαλήλ Μπέη αποβιβάζει στρατό στην Μεθώνη.
1878
Οι Θεσσαλοί επαναστάτες, υπό τους Γαρενή, Μπασδέκη και Κασοβέτη νικούν τους Τούρκους στην Μακρυνίτσα.
1897
Μάχη στο Μουζάκι Θεσσαλίας.
1941
Αρχίζει η εισβολή των Βουλγάρων στην Μακεδονία.
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει το Δέλβινο και τους Αγ. Σαράντα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!