altΤην προηγούμενη Κυριακή 23 Μαρτίου 2025 διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης Λάρισας ο Πανελλήνιος τελικός Ρομποτικής STEM 2025.  Το 1ο Πειραματικό Λύκειο Καρδίτσας συμμετείχε με έξι ομάδες του Ομίλου Ρομποτικής «3D-Botics» οι οποίες προκρίθηκαν στον τελικό στην προηγούμενη φάση που έγινε στον Βόλο την 1η Μαρτίου 2025.
Η ομάδα 3dBotics-4 με τον Ορέστη-Μάριο Κούτσικο (αρχηγό ομάδας), την Ελένη Μογιάννου και την Χριστίνα Κουτσώνη (μαθητές της Α’ Λυκείου) έλαβαν την 4η θέση (μεταξύ 43 διαγωνιζόμενων ομάδων) στην Κατηγορία «Regular Αρχάριοι».

Στην ίδια κατηγορία διαγωνίστηκε η ομάδα 3dBotics-3, η οποία έλαβε την 6η θέση με τους Κώστα Δανιήλ (αρχηγό ομάδας), Χριστίνα Τσιαμούρα και Αριστοτέλη-Σταύρο Βητοβάρη, ενώ η ομάδα 3dBotics-1  με τους Μάριο-Χρυσόστομο Χαλιαμάλια (αρχηγό ομάδας), Νίκο Αποστολάκη και Ευάγγελο Βαρλάμη έλαβε την 26η θέση.
Οι δύο ομάδες που έλαβαν την 4η και 6η θέση πήραν και το εισιτήριο για τη συμμετοχή τους στους 1ους Μεσογειακούς Αγώνες Ρομποτικής που θα πραγματοποιηθούν την Αθήνα  στις 5 Απριλίου 2025 στις εγκαταστάσεις της HELEXPO στο Μαρούσι. Οι αγώνες τελούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής.
Στην κατηγορία «Regular Προχωρημένοι», συμμετείχαν οι υπόλοιπες τρεις ομάδες του Λυκείου με μαθητές της Α, Β και Γ τάξης. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα 3dBotics-5 (9η θέση) με τους Παναγιώτη Κουφόπουλο (αρχηγό ομάδας), Γρηγόρη Κωστάμη και Ορέστη Ντόβολο, η ομάδα 3dBotics-6 (10η θέση) με τους Αργύρη Λάσδα (αρχηγό ομάδας), ΝικήστρατοΤζαφάλια και Στέφανο Κόκκαλη και η ομάδα 3dBotics-2 (11η θέση) με τους Αλεξάνδρα Λουκά (αρχηγό ομάδας), Ειρήνη-Μαρία Καϋμενοπούλου και Αλεξάνδρα Τασιά.
Προπονητής των ομάδων και υπεύθυνος του Ομίλου «3d-Βotics» είναι ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής του σχολείου μας κ. Νικόλαος Μαυραντζάς.
 
Το 1ο Πειραματικό Λύκειο Καρδίτσας διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό, το διδακτικό προσωπικό και κυρίως τον ενθουσιασμό των μαθητών του, ώστε να έχει προκριθεί και να διακριθείγια μία ακόμη χρονιά στον τελικό του Πανελληνίου Διαγωνισμού Ρομποτικής. Η αφοσίωση, η προσπάθεια και ο ενθουσιασμός των μαθητών προϊδεάζουν ότι περιμένουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.14
Δύση: 18.50
Σελήνη
4 ημερών
1780
Κατάληψη του φρουρίου του Πασσαβά και σφαγή των Τουρκαλβανών από τον ηγεμόνα της Μάνης Τζαννέτο Γρηγοράκη.
1822
Το ολοκαύτωμα της Χίου.
Ανδρούτσος, Νικηταράς και Υψηλάντης αποβιβάζονται στον Αχινό Φθιώτιδος.
1839
Οι Τούρκοι δολοφονούν στα Ιεροσόλυμα τον νεομάρτυρα Παναγιώτη.
1943
Το Ελληνικό υποβρύχιο "Κατσώνης" τορπιλίζει και βυθίζει γερμανική ναρκοθέτιδα στον όρμο του Γυθείου.
1956
Μαθητές του Γυμνασίου και του Κολλεγίου Πάφου έρχονται σε σύγκρουση με ισχυρές αγγλικές δυνάμεις στο Κτήμα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!