Ο Δημήτρης Κουρέτας στην διημερίδα για το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας
Το 2026 ολοκληρώνονται οι αντιπλημμυρικές ζώνες
Με δεσμευμένα μόλις 5 εκατομμύρια ευρώ και στα συρτάρια να μην υπάρχει καμία μελέτη, αντιπλημμυρικών έργων, η Θεσσαλία βρέθηκε ανοχύρωτη απέναντι στα καιρικά φαινόμενα που ξέσπασαν το 2023 όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κουρέτας
στην έναρξη διημερίδας με θέμα «Το υδατικό πρόβλημα και οι επιπτώσεις του στα μεγάλα περιβαλλοντικά ζητήματα της Θεσσαλίας σε συνθήκες κλιματικής κρίσης», που πραγματοποιήθηκε στο Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας.
Ο κ. Κουρέτας εξήγησε πως η φετινή θα είναι μια χρονιά δύσκολη γιατί στην Θεσσαλία δεν μπορεί να κρατηθεί το νερό στις ορεινές περιοχές, καθώς δεν έχουν αρχίσει τα έργα ορεινής υδρονομίας και η Περιφέρεια στο πλαίσιο της δικής της ευθύνης, δρομολογεί τις αντιπλημμυρικές ζώνες με θυροφράγματα ώστε να πλημμυρίζουν οι εκτάσεις. Τα έργα θα αρχίσουν να κατασκευάζονται στο τέλος του 2025 και στο τέλος του 2026 θα έχουν ολοκληρωθεί έργα 40 εκατομμυρίων ευρώ.
«Εμείς συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά και να ξέρετε όλοι πως οι πολίτες δεν θέλουν να ακούν πως ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον. Εγώ πιστεύω πως ο καθένας όταν έχε την εξουσία πρέπει να έχει και την ευθύνη που του αναλογεί και αυτή την ευθύνη πρέπει να την παίρνει. Το πρόβλημα στην Θεσσαλία δεν λύνεται με ευχές, είναι δύσκολο ζήτημα και εμείς θα τελειώσουμε τις μελέτες για να ξεκινήσουν τα έργα που αναλογούν στον ρόλο και στις ευθύνη μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο οποίος κάλεσε Κυβέρνηση και φορείς να δουν το πρόβλημα κατάματα αυτή την δύσκολη χρονιά. Καταλήγοντας τόνισε πως θα στηρίξει τον Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων που ανέλαβε την ευθύνη διαχείρισης του νερού στην Θεσσαλική υδρολογική λεκάνη.
.
|
![]() |
||||||||
![]() |
![]() |
Το αεροδρόμιο
Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν. Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη: – Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο; – Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης. Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο: – Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο! |
|
Γιατί θέλουμε η πένα μας να γράφει την αλήθεια.
Η δημόσια ενημέρωση είναι καθήκον ενός δημοσιογράφου. Η ομάδα μας έχει ως σκοπό τον ελεύθερο λόγο άνευ κινήτρων. Η πένα μας έχει όνομα!