altΗ ομάδα «Οι 6 έξυπνοι», με μαθητές από διαφορετικά σχολεία της Καρδίτσας, συμμετείχε στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM, ο οποίος έγινε στη Λάρισα την Κυριακή στις 23 Μαρτίου 2025.OΠανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής STEM2025, είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός ρομποτικής στην Ελλάδα. Στον τελικό προκρίθηκαν να συμμετάσχουν περισσότερες από 230 ομάδες ρομποτικής, ως οι καλύτερες από όλη την Ελλάδα στις 6 διαγωνιστικές κατηγορίες.

Η Καρδιτσιώτικη ομάδα παρουσίασε τη δική πρόταση για τη δημιουργία της πρώτης Ελληνικής βάσης στον Άρη στο πλαίσιο της κατηγορίας Open Advanced, Γ’-ΣΤ’ Δημοτικού με θέμα «Μπορούμε να επιζήσουμε στον Άρη;»  (Can We Survive On Mars?). Με ανανεωμένο σκηνικό, καλύτερο προγραμματισμό στους αυτοματισμούς και φυσικά την άψογη συνεργασία των 6 μικρών μαθητών κατάφερε να κερδίσει το Ειδικό βραβείο Συμμετοχής ‐ Συνεργασίας σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό διαγωνισμό με αρκετές συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.

Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές:
•Καλλίστη Παυλή (Αρχηγός ομάδας), ΣΤ΄ Δημοτικού
•Αριστέα Αλεξίου (Δ’ Δημοτικού)
•Στέφανο Κουρσάρη (Δ’ Δημοτικού)
•Χαράλαμπο-Γεώργιο Δήμου (Γ’ Δημοτικού)  
•Άρτεμις Μαυραντζά (Γ’ Δημοτικού)
•Βασιλική Δημολάκου (βοηθός προπονητή), A’ Γυμνασίου
Η ομάδα έχει εκπαιδευτή/προπονητή της ομάδας ρομποτικής τον Νικόλαο Μαυραντζά (Ηλ. Μηχ. Και Μηχανικό ΗΥ, εκπαιδευτικό Πληροφορικής).
Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γ. Αλεξίου που ανέλαβε ως χορηγός το κόστος για τις μπλούζες, τα καπέλα και τις αφίσες του που αναρτήθηκαν στον διαγωνιστικό κιόσκι της ομάδας.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.17
Δύση: 18.48
Σελήνη
3 ημερών
1821
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν και πυρπολούν το Σάλεσι.
Στην Σμύρνη ο τουρκικός όχλος προβαίνει σε άγριες σφαγές Ελλήνων.
1943
Το ελληνικό υποβρύχιο "Κατσώνης" βυθίζει εχθρικά πλοία, χρησιμοποιώντας τορπίλες, στο λιμάνι του Γυθείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!