altΣήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας

Με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας –Γιώργος και Λένα Γουργιώτη διοργανώνουν έκθεση με θέμα «Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τους πίνακες του PetervonHess».

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη 26 Μαρτίου στις 19:30 στο Λαογραφικό  Ιστορικό  Μουσείο Λάρισας, οδός  Γ. Γουργιώτη (πάροδος οδ. Φαρσάλων).
Η έκθεση θα περιλαμβάνει πίνακες και αντικείμενα από την ιδιωτική συλλογή του συνταγματάρχη ε.α. κ. Βασίλη Νικόλτσιου μαζί με αντικείμενα από τις συλλογές του Μουσείου.
Ο Πέτερ φον Ες (PetervonHess) ήταν Γερμανός ζωγράφος που διακρίθηκε κυρίως στις αναπαραστάσεις μαχών και ειδικότερα ως ζωγράφος που απαθανάτισε τις ιστορικές στιγμές της Ελληνικής επανάστασης του 1821.
Κάποιες από τις αναπαραστάσεις του πλαισιωμένες από αυθεντικά αντικείμενα του ΛΙΜΛ θα δώσουν το πνεύμα του Αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό ενώ κατά τη διάρκειά της θα πραγματοποιούνται επισκέψεις σχολείων.
Επιμέλεια έκθεσης: Βασίλης Νικόλτσιος, Συνταγματάρχη ε.α., συλλέκτης -  Φανή Καλοκαιρινού, Επιστημονική υπεύθυνη ΛΙΜΛ

Διάρκεια έκθεσης : 26/3-26/4 2025
Πληροφορίες: 2410 239446

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.21
Δύση: 18.46
Νέα Σελήνη
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!