altΗ 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το 2006 ως η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down, με πρωτοβουλία του Έλληνα γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, Καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.
Εορτάζουμε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down με αισιοδοξία και κατανόηση. Η διαφορετικότητα είναι πλούτος και κάθε άνθρωπος αξίζει σεβασμό και ίσες ευκαιρίες.

Είναι σημαντικό να ενημερωνόμαστε και να ευαισθητοποιούμαστε για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο πιο συμπεριληπτικό και δίκαιο για όλους.

ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΣΤΑΘΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΥΖΑΚΊΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.32
Δύση: 19.19
Σελήνη
13 ημερών
1824
Σφαγές αμάχων στην Κρήτη.
1825
Ο Ελληνικός Στόλος, με επικεφαλής τον Ναύαρχο Μιαούλη, πυρπολεί τον τουρκικό στόλο του Καπουδάν πασά στην Μεθώνη.
1878
Λήγει η επανάσταση των Μακεδόνων στην Πουλιάνα και στην Κοκκινομηλού.
1897
Υποχώρηση του Ελληνικού Στρατού στη Θεσσαλία.
1907
Ο αγωνιστής Προκόπιος Κομπόκης φονεύεται στην Καλλιθέα Δράμας, σε συμπλοκή με συμμορία Κομιτατζήδων.
1941
Αρχίζει η μάχη της Κρήτης.
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Καλαμάτα.
Ορκίζεται η πρώτη κατοχική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον στρατηγό Τσολάκογλου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!