Σκόνδρα σε Γεωργαντά για ενισχύσεις και αγροτοκτηνοτροφικά ζητήματα

Εκ νέου συνάντηση εργασίας, είχε η Βουλευτής μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά.
Η συνάντηση αυτή, έγινε μέσα στα πλαίσια της συστηματικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους, λόγω της πολύχρονης ενασχόλησης και της μεγάλης εμπειρίας της κ. Σκόνδρα με τον αγροτικό τομέα. Κάτι που ο Υπουργός το γνωρίζει καλά, αφού πρωτοεκλέχθηκαν Βουλευτές την ίδια περίοδο, συνεργάστηκαν αποτελεσματικά και τους συνδέει μακροχρόνια φιλία.

Αυτή τη φορά, τα θέματα της συζήτησης, συνοδεύονταν από συγκεκριμένες προτάσεις από μέρους της Βουλευτή, ήταν τα παρακάτω:
- Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα που προέκυψε για πολλούς κτηνοτρόφους, που δεν έλαβαν την ενίσχυση για τις ζωοτροφές, παρόλο που πληρούσαν τα κριτήρια.
- Να συμπεριληφθούν στις αυτόχθονες φυλές αιγοπροβάτων, τα καραγκούνικα πρόβατα, που τείνουν προς εξαφάνιση. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, του πλέον αρμόδιου φορέα, του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Καρδίτσας, ο καθαρόαιμος πληθυσμός τους, στην περιοχή Καρδίτσας-Τρικάλων είναι γύρω στα 5.000 ζώα.
Η ενίσχυση των κτηνοτρόφων, που διατηρούν αμιγή κοπάδια με καραγκούνικα πρόβατα θεωρείται επιβεβλημένη, καθώς η φυλή τους είναι από τις σημαντικότερες και παλιότερες των προβάτων της χώρας.
- Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους του Υπουργείου, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης της πρώην  Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας, προκειμένου να αποπληρωθούν τέως υπάλληλοι, που ακόμα τους οφείλονται δεδουλευμένα.
- Να διευθετηθεί άμεσα το θέμα, που αφορά τους τευτλοκαλλιεργητές, ώστε να προχωρήσουν σε υπογραφή συμβάσεων πώλησης της παραγωγής τους, σε μονάδες παραγωγής βιομάζας. Διότι, με το κλείσιμο του εργοστασίου ζαχάρεως στη Λάρισα, οι παραγωγοί που προτίθενται να καλλιεργήσουν τεύτλα, μπορούν να τα διαθέσουν μόνο σε τέτοιου είδους μονάδες. Επιβάλλεται όμως να ξέρουν εάν και πόσο θα ενισχυθούν οικονομικά, γιατί από αυτό θα εξαρτηθεί η συνέχιση ή όχι, της συγκεκριμένης καλλιέργειας.
Η κ. Σκόνδρα, τάχθηκε υπέρ της εν λόγω ενίσχυσης, δεδομένου ότι, θεωρεί σημαντικό για τους τευτλοπαραγωγούς,να συνεχίσουν την τευτλοκαλλιέργεια, καθώς έχουν χρόνια εμπειρία επί του αντικειμένου και διαθέτουν πλήρη μηχανολογικό εξοπλισμό.
Η Βουλευτής και ο Υπουργός, αφού συζήτησαν αναλυτικά όλα τα παραπάνω θέματα, συμφώνησαν για ότι είναι σημαντική και επείγουσαη επίλυσή τους. Ο κ. Γεωργαντάς προσωπικά, δεσμεύτηκε να τα εξετάσει άμεσα και να προχωρήσει σε λύσεις.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.34
Δύση: 18.38
Νέα Σελήνη
630
Ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος επαναφέρει τον Τίμιο Σταυρό στα Ιεροσόλυμα.
1770
Ρώσοι και Μανιάτες εκδιώκουν τους Τούρκους και καταλαμβάνουν την Κυπαρισσία.
1800
Τα Επτάνησα αναγνωρίζονται ως "Πολιτεία των επτά Ηνωμένων Νήσων".
1821
Δύναμη από 600 περίπου Έλληνες επιτίθεται εναντίον των Τούρκων και καταλαμβάνουν τα Καλάβρύτα.
1825
Ναυμαχία γύρω από την Μεθώνη και καταστροφή των τουρκικών πλοίων από την μοίρα του Μιαούλη.
1827
Δύναμη Ελληνικού ιππικού συγκρούεται με δυνάμεις του Κιουταχή κοντά στην Μονή Δαφνίου.
1854
Ελληνικές δυνάμεις επιτίθενται στην θέση προφήτης Ηλίας εναντίον των ανδρών του Φουάτ πασά.
1878
Ελληνικές δυνάμεις συγκρούονται με τους Τούρκους στην Ματαράγκα και Πετρομαγούλα Καρδίτσας.
1921
Μάχη στην Προύσα. Η πρώτη αποτυχία του Ελληνικού Στρατού στην Μικρασιατική Εκστρατεία.
1956
Στην Λευκωσία οι Τούρκοι κάνουν μεγάλη πορεία με αφορμή συγκρούσεις στον Βασιλείου Κυρήνειας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"