Σκόνδρα σε Γεωργαντά για ενισχύσεις και αγροτοκτηνοτροφικά ζητήματα

Εκ νέου συνάντηση εργασίας, είχε η Βουλευτής μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά.
Η συνάντηση αυτή, έγινε μέσα στα πλαίσια της συστηματικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους, λόγω της πολύχρονης ενασχόλησης και της μεγάλης εμπειρίας της κ. Σκόνδρα με τον αγροτικό τομέα. Κάτι που ο Υπουργός το γνωρίζει καλά, αφού πρωτοεκλέχθηκαν Βουλευτές την ίδια περίοδο, συνεργάστηκαν αποτελεσματικά και τους συνδέει μακροχρόνια φιλία.

Αυτή τη φορά, τα θέματα της συζήτησης, συνοδεύονταν από συγκεκριμένες προτάσεις από μέρους της Βουλευτή, ήταν τα παρακάτω:
- Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα που προέκυψε για πολλούς κτηνοτρόφους, που δεν έλαβαν την ενίσχυση για τις ζωοτροφές, παρόλο που πληρούσαν τα κριτήρια.
- Να συμπεριληφθούν στις αυτόχθονες φυλές αιγοπροβάτων, τα καραγκούνικα πρόβατα, που τείνουν προς εξαφάνιση. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, του πλέον αρμόδιου φορέα, του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Καρδίτσας, ο καθαρόαιμος πληθυσμός τους, στην περιοχή Καρδίτσας-Τρικάλων είναι γύρω στα 5.000 ζώα.
Η ενίσχυση των κτηνοτρόφων, που διατηρούν αμιγή κοπάδια με καραγκούνικα πρόβατα θεωρείται επιβεβλημένη, καθώς η φυλή τους είναι από τις σημαντικότερες και παλιότερες των προβάτων της χώρας.
- Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους του Υπουργείου, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης της πρώην  Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας, προκειμένου να αποπληρωθούν τέως υπάλληλοι, που ακόμα τους οφείλονται δεδουλευμένα.
- Να διευθετηθεί άμεσα το θέμα, που αφορά τους τευτλοκαλλιεργητές, ώστε να προχωρήσουν σε υπογραφή συμβάσεων πώλησης της παραγωγής τους, σε μονάδες παραγωγής βιομάζας. Διότι, με το κλείσιμο του εργοστασίου ζαχάρεως στη Λάρισα, οι παραγωγοί που προτίθενται να καλλιεργήσουν τεύτλα, μπορούν να τα διαθέσουν μόνο σε τέτοιου είδους μονάδες. Επιβάλλεται όμως να ξέρουν εάν και πόσο θα ενισχυθούν οικονομικά, γιατί από αυτό θα εξαρτηθεί η συνέχιση ή όχι, της συγκεκριμένης καλλιέργειας.
Η κ. Σκόνδρα, τάχθηκε υπέρ της εν λόγω ενίσχυσης, δεδομένου ότι, θεωρεί σημαντικό για τους τευτλοπαραγωγούς,να συνεχίσουν την τευτλοκαλλιέργεια, καθώς έχουν χρόνια εμπειρία επί του αντικειμένου και διαθέτουν πλήρη μηχανολογικό εξοπλισμό.
Η Βουλευτής και ο Υπουργός, αφού συζήτησαν αναλυτικά όλα τα παραπάνω θέματα, συμφώνησαν για ότι είναι σημαντική και επείγουσαη επίλυσή τους. Ο κ. Γεωργαντάς προσωπικά, δεσμεύτηκε να τα εξετάσει άμεσα και να προχωρήσει σε λύσεις.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.49
Δύση: 19.07
Σελήνη
9 ημερών
1566
Ο Πιαλή Πασάς με 10.000 άνδρες εκδιώκει τους και Γενουάτες καταλαμβάνει την Χίο.
1821
Ο Πρόκριτος Κων. Λαχανάς κηρύσσει την Επανάσταση στην Σάμο, υψώνοντας την Σημαία της Επαναστάσεως στην πόλη Βαθύ.
1822
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Αδριανούπολη τον πρώην Οικουμενικό Πατριάρχη Κύριλλο και άλλους κληρικούς και λαϊκούς.
1897
Σημειώνεται η μοναδική Ελληνική νίκη, στην περιοχή Βελεστίνου, κατά τον ατυχή Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει την Ερσέκα και την Χειμάρρα.
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Κατερίνη και τα Γρεβενά.
1944
Φονεύεται από αντάρτες του ΕΛΑΣ ο Σχης Δημήτριος Ψαρρός και πολλοί αιχμαλωτισθέντες συμπολεμιστές του.
1956
Κύπριοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ ανατινάζουν δύο δεξαμενές πετρελαίου στην Λευκωσία.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"