Έργα οδικής ασφάλειας ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκλήρωσε εργασίες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο εθνικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και ειδικότερα στην περιοχή του Δήμου Ελασσόνας. Οι εργασίες αφορούσαν την κατασκευή αντιολισθηρής στρώσης ασφαλτικού σκυροδέματος σε συνολική επιφάνεια 57.000 τετραγωνικών μέτρων με στόχο την άρση της επικινδυνότητας και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Οι παρεμβάσεις υλοποιήθηκαν στα εξής τμήματα: της Εθνικής Οδού 3 Λάρισας – Κοζάνης, στο τμήμα Τύρναβος – Ελασσόνα, της Εθνικής Οδού 13, από το Μικρό Ελευθεροχώρι έως τη διασταύρωση για Πύθειο, καθώς και στην Εθνική Οδό 3, στον ορεινό όγκο της Μελούνας.Το οδικό δίκτυο που ελέγχθηκε για την επιλογή των θέσεων εκτέλεσης των εργασιών ανέρχεται σε περίπου 34 χιλιόμετρα.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το Ταμείο Ανάκαμψης και ολοκληρώθηκε εντός του προβλεπόμενου  χρονοδιαγράμματος.
Σε δήλωσή του, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας ανέφερε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εξασφάλισε πρόσθετη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, συνολικού ποσού 7,7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,6 εκατ. ευρώ αφορούν την Π.Ε. Λάρισας, με στόχο την περαιτέρω οδική ασφάλεια κρίσιμων οδικών αξόνων. Κρίθηκε αναγκαία η αναβάθμιση του οδικού δικτύου στην περιοχή του Δήμου Ελασσόνας, από το οποίο διέρχονται πολλά οχήματα και βαρέως τύπου. Το έργο ολοκληρώθηκε εντός του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και δόθηκε σε κυκλοφορία των χρηστών».
Με αφορμή την ολοκλήρωση και παράδοση  των οδικών έργων  η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Μαρία Γαλλιού,πραγματοποίησε νέα αυτοψία  στην οποία ήταν παρών και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Κωνσταντίνος Έξαρχος.  

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.49
Δύση: 19.07
Σελήνη
2 ημερών
1453
Αποκρούεται νυχτερινή επίθεση τουρκικών δυνάμεων κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Νίκες των Ελλήνων στους Μόλους και στην Σέλιμνα Μαντινείας.
Το φρούριο της Μανδενίτσης Φθιώτιδος παραδίδεται στον Διοβουνιώτη.
1829
Παραδίδεται από την τουρκική φρουρά στις Ελληνικές δυνάμεις η Ναύπακτος και υψώνεται στο Φρούριό της η Ελληνική Σημαία.
1878
Υπογράφεται στο χωριό Σμόκοβο του όρους Όθρυς ανακωχή μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών και των Τούρκων.
1914
Επίθεση κατά βορειοηπειρωτικού σώματος στο Τεπελένι.
1922
Απελευθέρωση της Νέας Εφέσου.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τα Σέρβια Κοζάνης και την Καλαμπάκα.
Αυτοκτονεί στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!