Ανάπτυξη της Βιομηχανικής Περιοχής Καρδίτσας

Συνάντηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων βρέθηκε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Η ανάπτυξη της Βιομηχανικής Περιοχής Καρδίτσας και το καθεστώς του αναπτυξιακού νόμου «Αγροδιατροφή - Πρωτογενής Παραγωγή και Μεταποίηση Γεωργικών Προϊόντων – Αλιεία» αποτέλεσαν μεταξύ άλλων τα κυριότερα θέματα της συζήτησης των 2 αντρών.
Ο κ. Κωτσός παρουσίασε στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων την κατάσταση την οποία επικρατεί στη Βιομηχανική Περιοχή Καρδίτσας τονίζοντας ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη να δοθεί αποτελεσματική λύση όσον αφορά την ορθή αξιοποίηση της Βιομηχανικής Περιοχής καθώς θα αποτελέσει πόλο ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.
Επίσης, ο Βουλευτής Καρδίτσας ενημέρωσε τον Υπουργό πως η ολοκλήρωση των έργων του Ε65 θα ευνοήσει την περεταίρω ανάπτυξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή καθώς θα βελτιωθούν αισθητά οι μεταφορές και οι διανομές των προϊόντων.
Ο κ. Γεωργιάδης εξέτασε με προσοχή τα όσα του παρουσίασε ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής και τον ενημέρωσε πως το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εκμεταλλευόμενο το σχέδιο νόμου με τίτλο «Επιχειρηματικά Πάρκα» το οποίο ψηφίστηκε πριν από λίγους μήνες από τη Βουλή, θα αναζητήσει επενδυτές έτσι ώστε η Βιομηχανική Περιοχή Καρδίτσας να αναπτυχθεί όπως της αρμόζει.
Τέλος, ο κ. Κωτσός, όσον αφορά το καθεστώς του αναπτυξιακού νόμου «Αγροδιατροφή - Πρωτογενής Παραγωγή και Μεταποίηση Γεωργικών Προϊόντων – Αλιεία», σημείωσε στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων πως προκείμενου να ενισχύσουμε τις επενδύσεις των αγροτών που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, οφείλουμε να εξετάσουμε την αναπροσαρμογή των ποσοστών που προβλέπονται για τα επιχειρηματικά σχέδια.
Ειδικότερα, ανέφερε στον κ. Γεωργιάδη πως στο συγκεκριμένο καθεστώς προβλέπεται ποσοστό έως 30% του επιχειρηματικού σχεδίου για μηχανολογικό εξοπλισμό. Το συγκεκριμένο ποσοστό δεν εξυπηρετεί το σύνολο των αγροτών που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής καθώς όλη η επιχείρηση τους βασίζεται στον μηχανολογικό εξοπλισμό και γι αυτό απαιτείται να αυξηθεί, τόνισε ο κ. Κωτσός.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης κατανόησε την επιτακτική ανάγκη αύξησης του ποσοστού και ενημέρωσε το Βουλευτή πως είναι θετικός να εξετάσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα έτσι ώστε να δοθεί αποτελεσματική λύση στο επόμενο καθεστώς του αναπτυξιακού νόμου. 

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"