A. Σκόνδρα: Διαχειριζόμαστε το μεταναστευτικό χωρίς εκπτώσεις στην εθνική ασφάλεια

Καυστική και εύστοχη η ομιλία στην Βουλή, της Βουλευτή, κ. Ασημίνας Σκόνδρα, σχετικά με το μεταναστευτικό. Δεν παρέλειψε να θέσει τον ΣΥΡΙΖΑ προ των ευθυνών του, καυτηριάζοντας και την στάση που κρατά σήμερα. «Μας κατηγορεί ο Ερντογάν για τις επαναπροωθήσεις, μας κατηγορεί και ο ΣΥΡΙΖΑ. Εργαλειοποιεί ο Τούρκος τους μετανάστες στον Έβρο και η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί εμάς, που τον φυλάσσουμε.

Πάρτε το απόφαση, η δική μας Κυβέρνηση δεν διακινδυνεύει την εθνική ασφάλεια και το αποδεικνύει καθημερινά και εμπράκτως», είπε με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο.
Συγκεκριμένα ανέφερε «Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προχωρά στην κατάρτισηενός κώδικα μείζονος σημασίας,αφού ρυθμίζει ζητήματα, που απορρέουν από το μεταναστευτικό. Η Ελλάδα, ως χώρα υποδοχής, έχει διαχρονικά σηκώσει το βάρος αλλεπάλληλων μεταναστευτικών ροών. Η συνύπαρξη των Ελλήνων πολιτών, με μετανάστες, έχει οδηγήσει σε κοινωνικές ζυμώσεις και ειρηνική διημέρευση, των φιλοξενουμένων στην χώρα μας.
Οι Έλληνες, ήδη από την εποχή του Ομήρου, είχαν σε περίοπτη θέση τον θεσμό της φιλοξενίας, υπό την προϋπόθεση ότι καλλιεργεί και προστατεύει,στενές ανθρώπινες σχέσεις, που διέπονται από δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Περίπου 3.000 χρόνια αργότερα, η στάση μας, απέναντι στους ξένους, που εισέρχονται στη χώρα,παραμένει η ίδια.
Οι διατάξεις που συμπεριλαμβάνονται στον κώδικα του Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου, αφορούν την θέσπιση νομικού πλαισίου, αναφορικά με τις απαιτήσεις, για απονομήδιεθνούς προστασίας, σε πολίτες τρίτων χωρών και ανιθαγενείς. Γιατί, όταν οι άνθρωποι διασχίζουν τα σύνορα της χώρας τους, ο κόσμος δεν τους αντιμετωπίζει πια, όπως πριν. Υπάγονται αιφνιδίως, σε ένα ξεχωριστό καθεστώς, εντάσσονται σε μια ιδιαίτερη κατηγορία. Είναι πλέον μετανάστες. Εξαιτίας αυτού, βρίσκονται σε υποδεέστερη θέση, σε σχέση με τους ανθρώπους γύρω τους, που διαθέτουν το διαβατήριο της χώρας στην οποία ζουν.
Όταν κάποιος μεταναστεύει για να αποφύγει τον πόλεμο, την πείνα, τις διώξεις, τις φυσικές καταστροφές, την οικονομική εξαθλίωση, ή απλώς αναζητώντας την προοπτική μιας καλύτερης ζωής, μάλλον θεωρεί την ανασφάλεια, τους περιορισμούς καιενίοτετην ένδεια, που αντιμετωπίζει στη χώρα προορισμού, προτιμότερη από την κατάσταση στην πατρίδα του. Για πολλούς, η φυγή αποτελεί τη μοναδική επιλογή. Διακινδυνεύουν τα δικαιώματά τους, με την ελπίδαότι θα τα ανακτήσουν αργότερα. Αυτή είναι η συνθήκη, που ρυθμίζει την αντιμετώπιση και την διαχείριση της πολιτικής που χαράσσεται και των νόμων, που θεσπίζονται για την μετανάστευση.
Σήμερα συμπυκνώνουμε, όσα από το 2019, έχουν ψηφιστεί και εφαρμοστεί για το μεταναστευτικό. Η Κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, αντιμετώπισε το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, το οποίο την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, είχε πάρει οργιώδεις διαστάσεις, σκεφτείτε 1.000.000 μετανάστες το 2019, οι περισσότεροι παράνομοι μπήκαν στη χώρα. Πλέον οι μεταναστευτικές ροές έχουν ελαχιστοποιηθείκαι ταΚέντρα Υποδοχής Μεταναστών, έχουν μειωθεί από 121 σε 35. Οι δε, νέες δομές, δεν θυμίζουν σε τίποτα την Μόρια του κ. Τσίπρα και υπηρετούν, το σκοπό της φιλοξενίας αιτούντων ασύλου, σύμφωνα με την συνθήκη της Γενεύης και την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Εξίσου σημαντικό όμωςείναι, ότι η πολιτική που ακολουθούμε, έχει οδηγήσει και σε κατακόρυφη μείωση απώλειας ανθρώπινων ζωών, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το 2015, η πολιτική ανοιχτών συνόρων του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ως αποτέλεσμα εκατόμβες νεκρών ανθρώπων, αφού πολλοί από αυτούς, όχι σε βάρκα δεν είχαν μπει, αλλά ούτε θάλασσα δεν είχαν αντικρύσει.
Εφαρμόζουμε την θεμελιώδη αρχή της ισότηταςτου ΔιεθνούςΔικαίου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει, όσοι εισέρχονται στη χώρα μας, να προστατεύονται σύμφωνα πάντα με τις διεθνείς και περιφερειακές συμβάσεις, που η Ελλάδα τηρεί. Για αυτό, οι μετανάστες δικαιούνται την επικουρική προστασία, την χορήγηση άδειας παραμονής, πρόσβαση στην εκπαίδευση, ιατρική περίθαλψη, απασχόληση.
Ωστόσο, αντί να εστιάζουμε στον ανθρώπινο παράγοντα και στην μέγιστη προσπάθεια, που καταβάλλεται από την Κυβέρνηση, γινόμαστε αποδέκτες της συστηματικής, αρνητικής θέσης που τηρείτε χάριν εντυπώσεων, συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ.
Μας κατηγορεί ο Ερντογάν για τις επαναπροωθήσεις, μας κατηγορείτε κι εσείς.Εργαλειοποιείο Τούρκος τους μετανάστες στον Έβρο κι εσείς κατηγορείτε εμάς, που τον φυλάσσουμε.Πάρτε το απόφαση, η δική μας Κυβέρνηση, σε καμία περίπτωση δεν θα διακινδυνεύσει την εθνική ασφάλεια, και το αποδεικνύει καθημερινά και εμπράκτως. Για εσάς όμως… ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Ηφύλαξη των συνόρων της χώρας, χερσαίων και θαλάσσιων - γιατί και η θάλασσα έχει σύνορα κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ - και η προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας,είναι χρέος και καθήκον μας. Όσοι μετανάστες δε,δικαιούνται άσυλο, τους το παραχωρούμε.
Έχει περίτρανα αποδειχτεί μέσα στο χρόνο, η καλή θέληση του Έλληνα να φιλοξενεί και να αφομοιώνει μετανάστες. Πόσες φορές χρειάστηκε ο ίδιος, να πάρει το δρόμο της οικονομικής προσφυγιάς;Ακόμα και τώρα πολλά ελληνόπουλα είναι στο εξωτερικό, ζουν και εργάζονται εκεί, και αυτό είναι βαθιά χαραγμένο στο συλλογικό μας ασυνείδητο.
Έτσι και τα παιδιά των άλλωνλαών, που είναι νόμιμοι οικονομικοί μετανάστες, εργάζονται δεκαετίες στην Ελλάδα. Καλύπτουν σημαντικά κενά εργατικού δυναμικού, στον αγροτικό, κατασκευαστικό και τουριστικό τομέα. Είναι ασφαλισμένα και έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις, στη χώρα που τα φιλοξενεί.
Είναι θράσος να μας κουνάτε το δάχτυλο, συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ακόμα δεν έχετε λογοδοτήσει για την Μόρια, την Σάμο,το άθλιο πάρτι με τα κονδύλια, που έχει πάρει η Ελλάδα, για τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, κατά την περίοδο της διακυβέρνησής σας.
Πού είναι οι αγαπημένες σας ΜΚΟ; Τι απέγιναν οι ξένοι δημοσιογράφοι;Γιατί δεν γράφουν πια, για απάνθρωπες συνθήκες; Γιατί δεν διασύρεται η Ελλάδα στα διεθνή Μ.Μ.Ε.;

Γιατί όλα τα παραπάνω, έπαψαν να υπάρχουν. Και γι’ αυτό φρόντισε η Κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.Έχουμε αναλάβει μία πολύ σοβαρή αποστολή, για την πατρίδα μας και κατ’ επέκταση για όλη την Ε.Ε. και κατά κοινή ομολογία, την φέρνουμε εις πέρας με επιτυχία».

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.34
Δύση: 17.51
Σελήνη
18 ημερών
1833
Η δραχμή αντικαθιστά ως νομισματική μονάδα τον φοίνικα.
1899
Η Κρητική Βουλή αρχίζει τις εργασίες της με ενθουσιώδεις εκδηλώσεις υπέρ της Ενώσεως με την μητέρα Ελλάδα.
1914
Η Ελληνική Κυβέρνηση εκκενώνει τη Βόρειο Ήπειρο.
1919
Τμήματα Ελληνικών Συνταγμάτων Πεζικού αντιμετωπίζουν δυνάμεις των Ερυθρών στη Μεσημβρινή Ρωσία.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"