Ερώτηση στη βουλή από την ΚΟ του ΚΚΕ για το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας

Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες, υποβαθμίζουν μέσω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης το δημόσιο σύστημα υγείας με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε προσωπικό, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ζωή των ασθενών, όπως αποδείχτηκε και κατά την διάρκεια της πανδημίας, αλλά ανοίγοντας τον δρόμο για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Η ίδια πολιτική ακολουθείται και στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας όπου, όπως σας έχει γνωστοποιηθεί και πρόσφατα μέσω σχετικών ερωτήσεων μας, είναι υποστελεχωμένο σε όλα τα τμήματά, με μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικό, τεχνικό, διοικητικό προσωπικό και αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα λειτουργίας.
Όπως καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας (ΕΙΝΚΥΝΚ) εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες εργασίας και εντατικοποίησης των γιατρών στο Γ.Ν.Κ. που είχαν σαν αποτέλεσμα την παραίτηση τριών ακτινολόγων μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, με αποτέλεσμα το τμήμα να λειτουργεί με δυο μόνο ακτινολόγους εδώ και πέντε μήνες φτάνοντας στα πρόθυρα κατάρρευσης ολόκληρου του νοσοκομείου. Πρόσφατα βγήκε σε αναρρωτική άδεια ο ένας από τους δυο ακτινολόγους με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στη λειτουργία του τμήματος και στην εξέταση των ασθενών.
Σύμφωνα με το από 174/23-05/2022 έγγραφο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας με απόφαση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας ανατίθενται υπηρεσίες γνωμάτευσης αξονικών τομογραφιών που διενεργούνται στο ακτινολογικό εργαστήριο του ΓΝΚ σε ιδιωτικές εταιρείες. Αυτή είναι η απάντηση της διοίκησης του νοσοκομείου στα οξυμένα αυτά προβλήματα υλοποιώντας ουσιαστικά τις κατευθύνσεις για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας και αξιοποιώντας τους σχετικούς νόμους.
Ενώ ήταν γνωστή η υποστέλεχωση στην κυβέρνηση συνειδητά δεν προέβη σε καμία ενέργεια αντιμετώπισης του ζητήματος, προκειμένου να στρωθεί το έδαφος για να υλοποιηθεί η πολιτική της ανάθεσης μέρους των ιατρικών υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα, παρόλο που γνωρίζει τα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι θα προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση έτσι ώστε να προκηρυχθούν οι τρεις κενές θέσεις ακτινολόγων στο Γ.Ν.Κ. και να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις με κατεπείγουσες διαδικασίες.

Οι Βουλευτές
Λαμπρούλης Γιώργος
Μαρίνος Γιώργος

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.02
Δύση: 21.01
Σελήνη
3 ημερών
1654
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν τα Χανιά από τους Βενετούς.
1715
Οι Τούρκοι ανακτούν το φρούριο της Ακροκορίνθου από τους Βενετούς.
1825
Έλληνες υπό τους Γενναίο Κολοκοτρώνη, Νοταρά, Λόντο και Πλαπούτα περικυκλώνουν την Αλωνίσταινα.
1839
Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
1881
Πραγματοποιείται η Ένωση της Θεσσαλίας και της Άρτας με την Ελλάδα με χωριστή ελληνοτουρκική σύμβαση.
1904
Εκτελείται ο Μακεδονομάχος Αναστάσιος Μοναστερλής στο Μοναστήρι.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Πέργαμο.
1943
Οι Γερμανοί εκτελούν Έλληνες στην Καστοριά.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.