Την άμεση απονομή εκκρεμών αναπηρικών συντάξεων ζητά η Α. Σκόνδρα

Εκ νέου συνάντηση είχε η Βουλευτής μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, κ. Παναγιώτη Δουφεξή, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους και αφορά την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, από τις υπηρεσίες του Ε.Φ.Κ.Α.
Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από θέματα διεκπεραίωσης εκκρεμών συντάξεων, απονομής κύριας ή επικουρικής σύνταξης, εφάπαξ παροχών και οποιεσδήποτε άλλες διαδικασίες αφορούν σε εργαζόμενους, συνταξιούχους αλλά και στελέχη του Ε.Φ.Κ.Α.

Μέλημα πάντα της Βουλευτή, είναι η επίσπευση όλων των παραπάνω διαδικασιών, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για πολλούς συμπολίτες μας.

Σε αυτήν την συνάντηση, η κ. Σκόνδρα εστίασε στην καθυστέρηση εκκαθάρισης και απονομής των αναπηρικών συντάξεων που εκκρεμούν, με πολλές από αυτές να μετρούν πολύ χρόνο αναμονής. Συν τοις άλλοις, η Βουλευτής επεσήμανε στον Διοικητή, ότι οι εκκρεμότητες αυτές την απασχολούν ιδιαίτερα, διότι πρόκειται για παροχή προς συμπολίτες της που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, καθώς λόγω αναπηρίας, δεν έχουν δυνατότητα εργασίας.

Η κ. Σκόνδρα ζήτησε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε οι δικαιούχοι να λάβουν την σύνταξή τους το ταχύτερο δυνατόν. Ο κ. Δουφεξής συμφώνησε ότι πράγματι το θέμα είναι σημαντικό και καθώς από 1/1/22, οι αναπηρικές συντάξεις εκδίδονται στον προβλεπόμενο χρόνο, για όσες εκκρεμούν, θα επιμεριστούν οι υποθέσεις ώστε να διεκπεραιωθούν σύντομα.

Η Βουλευτής δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει την σημαντική προσπάθεια που καταβάλλεται καθημερινά, τόσο από την Διοίκηση, όσο και από τους υπαλλήλους του Ε.Φ.Κ.Α. και το αξιοσημείωτο αποτέλεσμα αυτής. Σε αυτήν την προσπάθεια οφείλεται ότι 2021 είναι χρονιά - ρεκόρ όλων των εποχών, στην έκδοση κύριων συντάξεων, με 225.000 περίπου απονομές, όταν το 2019, ο αριθμός αυτός ήταν ο μισός. Καθώς και ότι έκλεισε το θέμα των αναδρομικών, με την καταβολή τους και τις μόνιμες αυξήσεις σε πάνω από 200.000 δικαιούχους συνταξιούχους.

Ακόμα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ. Δουφεξή, ο οποίος, ως Διευθυντής, τότε, του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κατανόησε και συντέλεσε στην άμεση υλοποίηση του ζητήματος που διεκδίκησε η Βουλευτής, σχετικά με την αναδιάρθρωση των κατά τόπους υποκαταστημάτων του Ε.Φ.Κ.Α. σε κάθε νομό, ώστε οι πολίτες και κυρίως οι αγρότες να εξυπηρετούνται γρήγορα και στην περιοχή τους.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.06
Δύση: 20.44
Σελήνη
25 ημερών
1823
Σφαγές Ελλήνων σε Θεσσαλία και Φθιώτιδα από τους Τούρκους.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το χωριό Γαλατάς Χανίων, το οποίο ανακαταλμβάνεται τις βραδινές ώρες από Ελληνικά τμήματα.
1954
Υπογράφεται μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας η "Δήλωση των Παρισίων", με την οποία αποκαθίστανται οι σχέσεις των δύο χωρών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.