Θα αποζημιωθούν όλοι όσοι επλήγησαν από τον ΙΑΝΟ. Μέριμνα για την αποζημίωση των ΤΑΞΙ λόγω κορωνοϊού

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θόδωρο Σκυλακάκη πραγματοποίησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κωτσός συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θόδωρο Σκυλακάκη αρμόδιο γιατη Δημοσιονομική Πολιτική και υπεύθυνο για την διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Βουλευτής του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός ενημερώθηκε από τον κ. Σκυλακάκη για την πορεία πληρωμών των αποζημιώσεων που αφορούν την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τον καταστροφικό κυκλώνα ΙΑΝΟ και για την αξιοποίηση των κεφαλαίων που διασφαλίζονται από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης απάντησε στον κ. Κωτσό για το θέμα των αποζημιώσεων που αφορούν τον ΙΑΝΟ πως γίνεται προσπάθεια έτσι ώστε να γίνει η καταβολή των ενισχύσεων, σε  αυτούς που πραγματικά το δικαιούνται, όσο τον δυνατόν πιο  έγκαιρα. Επιπλέον, ο κ. Κωτσός έθιξε στον κ. Σκυλακάκη και τον πληττόμενο από την πανδημία του κορωνοϊού κλάδο των ιδιοκτητών ταξί. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι δίνεται η δυνατότητα μέσα από τους κύκλους των επιστρεπτέων προκαταβολών να αποζημιωθούν και οι ιδιοκτήτες ταξί αναφορικά με την απώλεια εισοδήματος που είχαν λόγω του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα μετά τη συνάντηση ο κ. Κωτσός δήλωσε:
«Ο Νομός της Καρδίτσας τον περασμένο Σεπτέμβριο πλήγηκε από τον μεσογειακό κυκλώνα ΙΑΝΟ ο οποίος στο πέρασμα του άφησε ανυπολόγιστες καταστροφές. Η άμεση αντίδραση της κυβέρνησης έδωσε  τάχιστα ανακούφιση στους επιχειρηματίες, αγρότες και ιδιώτες που επλήγησαν και τώρα οδηγούμαστε στην οριστική εξόφληση όλων των αποζημιώσεων. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών με διαβεβαίωσε πως με γνώμονα την διαφάνεια και την αλήθεια δε θα αδικηθεί κανένας πολίτης ή επιχείρηση που αποδεδειγμένα επλήγη από τον ΙΑΝΟ. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε σωστά όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου να πυροδοτηθεί η  αναπτυξιακή διαδικασία στο νομό Καρδίτσας και να γίνει σωστή και έγκαιρη αξιοποίηση των κεφαλαίων που διασφαλίζονται από το Ταμείο Ανάκαμψης»

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.41
Δύση: 19.12
Σελήνη
6 ημερών
971
Νίκη του βυζαντινού στρατού υπό τον Ιωάννη Τσιμισκή κατά των Ρώσων.
1507
Σφαγή Μανιατών από τους Τούρκους.
1821
Ο Αθανάσιος Διάκος αιχμαλωτίζεται από τους Τούρκους στη γέφυρα της Αλαμάνας.
1823
Διορίζεται από την κυβέρνηση αρμοστής της Κρήτης ο Υδραίος Μανώλης Τομπάζης.
1827
Πεθαίνει στο Νέο Φάληρο ο θρυλικός Αρχιστράτηγος Γεώργιος Καραϊσκάκης.
1867
Κρήτες επαναστάτες δέχονται τις επιθέσεις Τούρκων στην Κράπη Σφακίων.
1897
Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις απωθούν τις Ελληνικές δυνάμεις από την τοποθεσία Φαρσάλων.
1912
Οι Ιταλοί υπό τον αξιωματικό Ορσίνι καταλαμβάνουν την Αστυπάλαια από τους Τούρκους.
1914
Οι δυνάμεις των Βορειοηπειρωτών εξαπολύουν επίθεση στην Μονή Τσέπου και ανατρέπουν τους Αλβανούς.
1941
Ο Βασιλεύς Γεώργιος Β΄ και η Ελληνική Κυβέρνηση φθάνουν στην Κρήτη.
1956
Βιαιοπραγίες και βανδαλισμοί κατά των Ελλήνων της Κύπρου από τους Τούρκους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!