Ασ. Σκόνδρα: Επανέρχεται το απευθείας δρομολόγιο Αθήνα – Καλαμπάκα – Αθήνα

Επαναλειτουργεί από αύριο, Μ. Τετάρτη, το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 884 και 885 Αθήνα – Καλαμπάκα – Αθήνα, εξυπηρετώντας επιβάτες της δυτικής Θεσσαλίας, μεταξύ των οποίων και της Καρδίτσας. Μία εξέλιξη, που ικανοποιεί τους πολίτες και τους Συλλόγους Φίλων Σιδηροδρόμων Καρδίτσας – Τρικάλων, οι οποίοι ζητούσαν επισταμένως  την επαναλειτουργία της εν λόγω γραμμής.

Σε δήλωση της, η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, δηλώνει:

«Μετά την επιστολή, που έλαβα από τους Συλλόγους Φίλων Σιδηροδρόμου Καρδίτσας-Τρικάλων, που ζητούσαν την συμβολή μου, ώστε να επαναλειτουργήσει το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 884 / 885 Αθήνας – Καλαμπάκας – Αθήνας, προχώρησα σε παρέμβαση στον αρμόδιο Υπουργό, κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη και του έθεσα το εν λόγω ζήτημα.

Εξήγησα στον κ. Υφυπουργό, ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο, ανεστάλη τον περασμένο Νοέμβριο από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.,στο πλαίσιο περιορισμού άσκοπων μετακινήσεων και αποφυγής συνωστισμού του επιβατικού κοινού.

Ενόψει των ημερών του Πάσχα, και με δεδομένο, ότι από 15 Μαΐου, ανοίγει η τουριστική περίοδος σε όλη τη χώρα, τόνισα την αναγκαιότητα επαναδρομολόγησης αυτού του συρμού, για την εξυπηρέτηση όσων ταξιδιωτών, κατοίκων και επισκεπτών, της δυτικής Θεσσαλίας προτιμούν το τραίνο.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, με είχε διαβεβαιώσει, ότι θα επιληφθεί του θέματος για την άρση της αναστολής.

Με ικανοποίηση ενημερώθηκα από τον Υφυπουργό, ότι από την Μεγάλη Τετάρτη, το δρομολόγιο επανέρχεται και από εδώ και στο εξής, η προσπάθεια μου θα επικεντρωθεί, στο να συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία του, χωρίς άλλη αναστολή.»  

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.23
Δύση: 19.27
Σελήνη
25 ημερών
1274
Η σύνοδος του Λουγδούνου (Λυών) αποφασίζει την ένωση των Εκκλησιών.
1453
Αποκρούεται νέα μεγάλη έφοδος του σουλτάνου Μωάμεθ Β΄ κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Εξόντωση των Τούρκων στο Λεχώνι και πολιορκία του Βελεστίνου από τους Θεσσαλούς επαναστάτες.
Στην Μηλέα Πηλίου ψώνεται η Σημαία της Επαναστάσεως.
1897
Υπογράφεται ανακωχή μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στην Ταράτσα Φθιώτιδος.
1905
Σκοτώνεται ο μακεδονομάχος Αθαν. Μπικιάρης.
1906
Σκοτώνονται οι μακεδονομάχοι καπετάν Λίτσας (Ανθλγός Αντώνιος Βλαχάκης) και Λεωνίδας Πετροπουλάκης.
1945
Η γερμανική φρουρά της νήσου Μήλου παραδίδεται σε τμήματα του Ιερού Λόχου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.