Εντός Απριλίου η οικονομική ενίσχυση που εκκρεμεί στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία

Σε συνάντηση,που είχε η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Σκόνδρα, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, του έθεσε το ζητήματα, που αφορά στην επιτάχυνση καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης, στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία του Νομού μας, που δεν την έλαβαν κατά την πρώτη φάση υλοποίησης του μέτρου.

Σε δήλωση της, η Βουλευτής, επισήμανε:
«Συζήτησα με τον κ. Υφυπουργό το θέμα, που αφορά πολλά ερασιτεχνικάαθλητικά σωματεία της Καρδίτσας και πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που περιμένουν.
Θυμίζω, ότι τον περασμένο Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε η Α’ φάση καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης- αποζημίωσης ειδικού σκοπού, συνολικού ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ. Δικαιούχοι ήταν ερασιτεχνικά σωματεία, στα οποία είχε ολοκληρωθεί ο απαιτούμενος έλεγχος για Ειδική Αθλητική Αναγνώριση ανά άθλημα, βάσει της Κοινής Απόφασης των Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Αυγενάκη, και Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Σκυλακάκη.
Το ποσό που λαμβάνουν τα σωματεία,που καλλιεργούν ένα άθλημα,ανέρχεται στα 2.500 ευρώ. Ποσό, το οποίο προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ, ανά κάθε επιπλέον καλλιεργούμενο άθλημα, για όσα σωματεία καλλιεργούν περισσότερα του ενός αθλήματος.
Για να υπαχθούν τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, στους δικαιούχους της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού, όφειλαν να έχουν ολοκληρώσει την αίτηση για την εγγραφή τους στο ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και να καλλιεργούν ένα ή περισσότερα αθλήματα, για τα οποία έχουν λάβει ειδική αθλητική αναγνώριση.
Όσα σωματεία δεν είχαν,έως τις 10 Δεκεμβρίου 2020, ολοκληρώσει τις αιτήσεις τους ή δεν είχε ακόμα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος, για την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση ανά άθλημα που καλλιεργούν, η καταβολή της οικονομικής τους ενίσχυσης- αποζημίωσης ειδικού σκοπού εκκρεμεί.
Έθεσα το εν λόγω ζήτημα στον κ. Αυγενάκη, ζητώντας την επίσπευση της διαδικασίας ελέγχου, ώστε τα εν λόγω ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, να λάβουν γρήγορα την αποζημίωση ειδικού σκοπού, που την έχουν απολύτως ανάγκη, για την βιωσιμότητα τους.
Ο κ. Υφυπουργος, αντιλαμβανόμενος πλήρως την οικονομική ανάγκη των ερασιτεχνικών σωματείων,μου είπε, ότι θα δώσει προτεραιότητα στο να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες τάχιστα. Με διαβεβαίωσε, ότι θα επιληφθεί της επίσπευσης των ελέγχων, ώστε πριν το τέλος του τρέχοντος μηνός,να πραγματοποιηθεί η καταβολή ενίσχυσης και των υπολοίπων δικαιούχων αθλητικών σωματείων.»

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"