«Αναθεώρηση της αναστολής λειτουργιάς σχολών οδηγών»

Παρέμβαση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζητώντας την άμεση αναθεώρηση της αναστολής λειτουργίας των σχολών οδηγών πραγματοποίησε ο Βουλευτής Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός.
Ο κ. Κωτσός ζήτησε από τον Υπουργό να εξετάσει το ζήτημα και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει άμεση άρση της αναστολής λειτουργίας των σχολών οδηγών καθώς ο συγκεκριμένος επαγγελματικός κλάδος θα μπορούσε να λειτουργεί κανονικά χωρίς να επιβαρύνει το επιδημιολογικό φορτίο, καθώς μέσα στο αυτοκίνητο θα βρίσκονται δύο μόλις άτομα (εκπαιδευτής και εκπαιδευόμενος).

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κωτσός δήλωσε στον Υπουργό:

«Όπως γνωρίζετε η πανδημία του κορωνοϊού η οποία ταλαιπωρεί όλη την ανθρωπότητα για περισσότερο από ένα χρόνο, έπληξε καίρια όλο το φάσμα της επαγγελματικής δραστηριότητας καθώς προκειμένου να προστατευτούμε οδηγηθήκαμε σε ολικό lockdown.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των πολιτών και των επιχειρήσεων με διάφορα μέτρα στήριξης. Τα μέτρα στήριξης αυτά βοήθησαν επιχειρήσεις και εργαζομένους να καλύψουν κάποια από τα έξοδα τους έτσι ώστε γίνει άρση των μέτρων απαγόρευσης να καταφέρουν να ξεκινήσουν και πάλι χωρίς προβλήματα τη λειτουργεία τους.      
Όμως στο σημείο το οποίο βρισκόμαστε, θα ήθελα να σταθώ και να αναφερθώ στις σχολές οδηγών οι οποίες βρίσκονται σε αναστολή της λειτουργείας τους. Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι έχουν την ανάγκη να πραγματοποιήσουν μαθήματα σε σχόλες έτσι ώστε να πάρουν διπλώματα οδήγησης. Όπως γνωρίζετε, χωρίς δίπλωμα οδήγησης είναι αρκετά δύσκολο να μετακινηθεί κάποιος και να πάει στη δουλειά του. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που είναι απαραίτητο για να προσληφθείς σε μία εταιρία.  
Επιπρόσθετα ένας επαγγελματικός κλάδος παραμένει σε αναστολή λειτουργίας με ότι αυτό σημαίνει για την οικονομία, τη στιγμή που θα μπορούσε να λειτουργεί κανονικά χωρίς να επιβαρύνει το επιδημιολογικό φορτίο, καθώς μέσα στο αυτοκίνητο θα βρίσκονται δύο μόλις άτομα (εκπαιδευτής και εκπαιδευόμενος). Ούτως ή άλλως αυτό συμβαίνει στα ταξί αλλά και στα ιδιωτικά αυτοκίνητα.»

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.41
Δύση: 19.12
Σελήνη
6 ημερών
971
Νίκη του βυζαντινού στρατού υπό τον Ιωάννη Τσιμισκή κατά των Ρώσων.
1507
Σφαγή Μανιατών από τους Τούρκους.
1821
Ο Αθανάσιος Διάκος αιχμαλωτίζεται από τους Τούρκους στη γέφυρα της Αλαμάνας.
1823
Διορίζεται από την κυβέρνηση αρμοστής της Κρήτης ο Υδραίος Μανώλης Τομπάζης.
1827
Πεθαίνει στο Νέο Φάληρο ο θρυλικός Αρχιστράτηγος Γεώργιος Καραϊσκάκης.
1867
Κρήτες επαναστάτες δέχονται τις επιθέσεις Τούρκων στην Κράπη Σφακίων.
1897
Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις απωθούν τις Ελληνικές δυνάμεις από την τοποθεσία Φαρσάλων.
1912
Οι Ιταλοί υπό τον αξιωματικό Ορσίνι καταλαμβάνουν την Αστυπάλαια από τους Τούρκους.
1914
Οι δυνάμεις των Βορειοηπειρωτών εξαπολύουν επίθεση στην Μονή Τσέπου και ανατρέπουν τους Αλβανούς.
1941
Ο Βασιλεύς Γεώργιος Β΄ και η Ελληνική Κυβέρνηση φθάνουν στην Κρήτη.
1956
Βιαιοπραγίες και βανδαλισμοί κατά των Ελλήνων της Κύπρου από τους Τούρκους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!