Παρέμβαση Κωτσού σε Κικίλια για περαιτέρω στελέχωση της Μ.Μ.Αναιμίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας

Με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Πασχόντων Θαλασσαιμίας Καρδίτσας (ΣΥ.ΠΑ.ΘΑ.Κ.) συναντήθηκε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Νικολάου, με τα μέλη κ.κ. Σεραφείμ Αρβανίτη και Μάρκο Ψηφή, οι οποίοι και έθιξαν το θέμα της υποστελέχωσης της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Αμέσως μετά την σχετική ενημέρωση, ο κ. Κωτσός προχώρησε σε παρέμβαση στον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια για την πρόσληψη τουλάχιστον ενός γιατρού Αιματολόγου, αλλά και αναγκαίου νοσηλευτικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού.
Σχετικά με το ζήτημα ο Βουλευτής δήλωσε τα παρακάτω :
«Η ραγδαία εξάπλωση παγκοσμίως της νόσου COVID-19, άλλαξε ριζικά τις ζωές όλων μας. Οι έκτακτες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε και στη χώρα μας είναι πρωτόγνωρες, ενώ το ιατρικό προσωπικό δίνει σκληρές μάχες σε όλη την επικράτεια για να ανταπεξέλθει και μέχρι τώρα το καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία,στη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση των τελευταίων εκατό ετών! Η κυβέρνησή μας, από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της φονικής πανδημίας, επικέντρωσε τις προσπάθειές της στην προστασία των συνανθρώπων μας και ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας λειτουργεί από το 1981 και έχει επιτελέσει σπουδαίο έργο στο Νομό μας, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στους πάσχοντες και στις οικογένειες τους. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, γι’ αυτό κατέθεσα σχετική Αναφορά μου στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, ζητώντας να προχωρήσει το γρηγορότερο δυνατό στις απαραίτητες ενέργειες κάλυψης των κενών στη Μονάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.41
Δύση: 19.12
Σελήνη
6 ημερών
971
Νίκη του βυζαντινού στρατού υπό τον Ιωάννη Τσιμισκή κατά των Ρώσων.
1507
Σφαγή Μανιατών από τους Τούρκους.
1821
Ο Αθανάσιος Διάκος αιχμαλωτίζεται από τους Τούρκους στη γέφυρα της Αλαμάνας.
1823
Διορίζεται από την κυβέρνηση αρμοστής της Κρήτης ο Υδραίος Μανώλης Τομπάζης.
1827
Πεθαίνει στο Νέο Φάληρο ο θρυλικός Αρχιστράτηγος Γεώργιος Καραϊσκάκης.
1867
Κρήτες επαναστάτες δέχονται τις επιθέσεις Τούρκων στην Κράπη Σφακίων.
1897
Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις απωθούν τις Ελληνικές δυνάμεις από την τοποθεσία Φαρσάλων.
1912
Οι Ιταλοί υπό τον αξιωματικό Ορσίνι καταλαμβάνουν την Αστυπάλαια από τους Τούρκους.
1914
Οι δυνάμεις των Βορειοηπειρωτών εξαπολύουν επίθεση στην Μονή Τσέπου και ανατρέπουν τους Αλβανούς.
1941
Ο Βασιλεύς Γεώργιος Β΄ και η Ελληνική Κυβέρνηση φθάνουν στην Κρήτη.
1956
Βιαιοπραγίες και βανδαλισμοί κατά των Ελλήνων της Κύπρου από τους Τούρκους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!