altΑπό 6 ως 8 Δεκεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

Στο 15ο Φεστιβάλ ελληνικού μελιού και προϊόντων μέλισσας που θα πραγματοποιηθεί 6-7-8 Δεκεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο περίπτερό της οποίας θα φιλοξενηθούν οι παραγωγοί μελισσοκόμοι που δήλωσαν συμμετοχή.

Το φεστιβάλ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και στο πλαίσιο του θα πραγματοποιηθεί έκθεση μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού. Το Φεστιβάλ έχει πλέον καταστεί ο σημαντικότερος θεσμός στον τομέα του ενώ η συμμετοχή έχει ξεπεράσει τους 200.000 επισκέπτες στις τελευταίες διοργανώσεις. Η μεγάλη αυτή γιορτή υπόσχεται τρεις ημέρες γλυκών αναμνήσεων, ατελείωτων απολαύσεων και γνώσης, με μεγάλο πρωταγωνιστή το ελληνικό μέλι! Το Φεστιβάλ, αποτελεί τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού.

Η στήριξη της Περιφέρειας
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία θα εκπροσωπηθεί από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρη Τσέτσιλα, στηρίζει έμπρακτα τους μελισσοκόμους της περιοχής μέσα από στοχευμένες δράσεις και προγράμματα που ενισχύουν τον τομέα της μελισσοκομίας και συμβάλλουν στην προώθηση των ποιοτικών προϊόντων που παράγουν οι μελισσοκόμοι. Αναγνωρίζοντας την αξία της μελισσοκομίας τόσο για την οικονομία όσο και για το περιβάλλον, η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά σε μια σειρά από πρωτοβουλίες που ενδυναμώνουν τους επαγγελματίες του κλάδου και προστατεύουν τη βιώσιμη παραγωγή μελιού και άλλων προϊόντων κυψέλης. Με προγράμματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση και την κατάρτιση, με οικονομικά κίνητρα και επιδοτήσεις για τη βελτίωση του εξοπλισμού και των υποδομών των μελισσοκόμων, όπως η προμήθεια νέων κυψελών, η αγορά σύγχρονων εργαλείων και η ενίσχυση των μεταφορικών δυνατοτήτων τους. Με προγράμματα προώθησης τοπικών προϊόντων, την προστασία και ανάδειξη της τοπικής βιοποικιλότητας, με ερευνητικές δράσεις και προώθηση της καινοτομίας, σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα, δίνεται έμφαση στην έρευνα για την αντιμετώπιση ασθενειών των μελισσών και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Και τέλος με πρόγραμμα Πιστοποίησης Ποιότητας, προωθείται η πιστοποίηση ποιότητας για τα προϊόντα μελιού της Θεσσαλίας, όπως η πιστοποίηση Προϊόντος Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ). Αυτή η πιστοποίηση διασφαλίζει την ποιότητα και αυθεντικότητα του θεσσαλικού μελιού, ενισχύοντας την εμπορική του αξία.
Με αυτές τις πρωτοβουλίες, η Περιφέρεια Θεσσαλίας δείχνει τη δέσμευσή της να στηρίξει τους μελισσοκόμους, συμβάλλοντας όχι μόνο στην οικονομική τους ανάπτυξη αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Μέσω της μελισσοκομίας, η Θεσσαλία διατηρεί ζωντανές τις παραδόσεις της και προωθεί ένα προϊόν με πλούσια γεύση, θρεπτική αξία και οικολογική συνείδηση.

Οι συμμετέχοντες εκθέτες στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι: ΛΙΒΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (olameliguri@gmail.com), ΘΑΝΑΣΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (nikosnikolaoy543@gmail.com), ΝΤΑΛΑΜΠΕΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (parafyadaalex@gmail.com), ΠAΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (spiros78@live.de).

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.17
Δύση: 17.08
Σελήνη
26 ημερών
1815
Υπογραφή συνθήκης στο Παρίσι, με την οποία συστήνονται τα "Ηνωμένα κράτη των Ιονίων Νήσων".
1821
Σουλιώτες και Αιτωλοακαρνάνες, υπό τον Γεώργιο Βαρνακιώτη, απελευθερώνουν την Άρτα.
1827
Οι Έλληνες επαναστάτες νικούν τους Τούρκους στο Τρικέρι.
1828
Ο φρούραρχος της Άμφισσας Μεχμέτ μπέης Δεβόλης παραδίδει την πόλη στον Δημήτριο Υψηλάντη.
1904
Ανταρτικό σώμα 40 ανδρών, υπό τον Ανθλγό Γεώργιο Τσόντο (Βάρδα) περνά την ελληνοτουρκική μεθόριο κοντά στο Αγιόφυλλο της Θεσσαλίας.
1912
Επίθεση Τουρκαλβανών κατά Ελλήνων της Χειμάρρας.
1940
Εκδιώκονται από τον Ελληνικό Στρατό και οι τελευταίοι Ιταλοί που είχαν εισχωρήσει στα ελληνικά εδάφη.
1973
Αιματηρή καταστολή της εξεγέρσεως στο Πολυτεχνείο κατά της δικτατορίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!