altΤην Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των μαθητών/μαθητριών του τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών της Τρίτης (Γ΄) Τάξης του Σχολείου μας, στο Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, με σκοπό την ενημέρωσή τους για την έμφυλη βία κατά των γυναικών.

Η διδακτική επίσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας, έδωσε την δυνατότητα στους μαθητές/μαθήτριες μας να ενημερωθούν για το επίκαιρο θέμα της έμφυλης βίας καθώς και για τις στρατηγικές αντιμετώπισής του. Ακολούθησε γόνιμος διάλογος για το προαναφερόμενο θέμα.
Να σημειωθεί ότι η 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως η «Διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Τους μαθητές/μαθήτριες συνόδευσαν οι καθηγήτριες κα Αικατερίνη Λάντζου και κα Νικολέττα Παραθύρα. Ευχαριστούμε θερμά τη Διευθύντρια του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, κα Αικατερίνη Βελεσιώτου, την ψυχολόγο, κα Χαΐδω Ιωαννίδου, τη νομικό, κα Παναγιώτα Μπίμπιλα και το στέλεχος του Κένρου κα Κωνσταντινιά Καραγεώργου για το χρόνο που αφιέρωσαν, τις πληροφορίες που παρείχαν και τις απαντήσεις που έδωσαν στους μαθητές και στις μαθήτριες της Σχολικής μας Μονάδας.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.32
Δύση: 19.19
Σελήνη
14 ημερών
1824
Σφαγές αμάχων στην Κρήτη.
1825
Ο Ελληνικός Στόλος, με επικεφαλής τον Ναύαρχο Μιαούλη, πυρπολεί τον τουρκικό στόλο του Καπουδάν πασά στην Μεθώνη.
1878
Λήγει η επανάσταση των Μακεδόνων στην Πουλιάνα και στην Κοκκινομηλού.
1897
Υποχώρηση του Ελληνικού Στρατού στη Θεσσαλία.
1907
Ο αγωνιστής Προκόπιος Κομπόκης φονεύεται στην Καλλιθέα Δράμας, σε συμπλοκή με συμμορία Κομιτατζήδων.
1941
Αρχίζει η μάχη της Κρήτης.
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Καλαμάτα.
Ορκίζεται η πρώτη κατοχική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον στρατηγό Τσολάκογλου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!