altΟ Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης για τον μήνα Οκτώβριο, ο οποίος έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως μήνας Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού διοργανώνει δράση αφιερωμένη στην πρόληψη και στην πρώιμη ανίχνευση του γυναικείου καρκίνου. 
 
Ο καρκίνος του μαστού μας αφορά όλους, διαδίδουμε το μήνυμα  «Μάθε ▪ Πρόλαβε ▪ Αντιμετώπισε» και προτρέπουμε όλες τις γυναίκες να ενημερωθούν για την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες ωστόσο, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι εάν ανιχνευτεί σε πρώιμο στάδιο σχετίζεται με υψηλότερα ποσοστά μακροπρόθεσμης επιβίωσης. 
Η καμπάνια αυτή στοχεύει στην ενθάρρυνση του προσυμπτωματικού ελέγχου δίνοντας έμφαση στον ετήσιο προληπτικό έλεγχο, στη διάδοση της ευαισθητοποίησης με την εκπαίδευση του κοινού στην αυτοεξέταση καθώς και στους παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με τον καρκίνο του μαστού. 
 
Η δράση περιλαμβάνει: 
1. Βιωματική εκπαίδευση στην αυτοεξέταση μαστού με τη χρήση εκπαιδευτικών προπλασμάτων 
2. Κλινική εξέταση (ψηλάφηση) 
3. Συνταγογράφηση εργαστηριακών εξετάσεων προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού 
4. Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού 
 
Η Κινητή Ομάδα Υγείας του Τομέα Υγείας ΕΕΣ και το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Καρδίτσας, θα βρίσκονται την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 11.00 – 17.00 στην Πλατεία Ελευθερίας του Δήμου Καρδίτσας. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.32
Δύση: 19.19
Πανσέληνος
1824
Σφαγές αμάχων στην Κρήτη.
1825
Ο Ελληνικός Στόλος, με επικεφαλής τον Ναύαρχο Μιαούλη, πυρπολεί τον τουρκικό στόλο του Καπουδάν πασά στην Μεθώνη.
1878
Λήγει η επανάσταση των Μακεδόνων στην Πουλιάνα και στην Κοκκινομηλού.
1897
Υποχώρηση του Ελληνικού Στρατού στη Θεσσαλία.
1907
Ο αγωνιστής Προκόπιος Κομπόκης φονεύεται στην Καλλιθέα Δράμας, σε συμπλοκή με συμμορία Κομιτατζήδων.
1941
Αρχίζει η μάχη της Κρήτης.
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Καλαμάτα.
Ορκίζεται η πρώτη κατοχική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον στρατηγό Τσολάκογλου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!