altΤην χρηματοδότηση για την ανάπτυξη μιας Μονάδας μεταμόσχευσης μυελού των οστών στην Αιματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, μέσω δράσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι οποίες θα προκηρυχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, συμφώνησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας και ο Διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΓΝΛ Γιώργος Βασιλόπουλος.

Με την απόφαση αυτή υλοποιείται ένα χρόνιο αίτημα και καλύπτεται μία διαχρονική ανάγκη για τους ασθενείς της 5ης ΥΠΕ, καθώς στην παρούσα φάση λαμβάνουν την εν λόγω αγωγή σε κέντρα εκτός Θεσσαλίας. Παράλληλα η λειτουργία αυτής της μονάδας, εντάσσει το ΠΓΝΛ, στο δίκτυο των νοσοκομείων που θα μπορούν να παρέχουν και νεότερες κυτταρικές θεραπείες.Ουσιαστικά η νέα Μονάδα θα δημιουργηθεί μέσα από δομικές αλλαγές που θα γίνουν στην Αιματολογική Κλινική και οι οποίες θα επιτρέψουν τη νοσηλεία μέσω μονάδας θετικής πίεσης των ανοσοκατεσταλμένων ασθενών και μέσω της χρηματοδότησης θα υπάρξει προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής κ. Γιώργος Βασιλόπουλος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Δημ. Κουρέτα, για το αυξημένο ενδιαφέρον που επιδεικνύει γενικότερα για τη στήριξη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ενώ εκφράζοντας και το προσωπικό της Κλινικής, δήλωσε ευγνωμοσύνη προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον περιφερειάρχη για την παραπάνω πρωτοβουλία. Υποσχέθηκε δε ότι «θα γίνουν προσπάθειες για να λειτουργήσει η Μονάδα το ταχύτερο δυνατό προς το συμφέρον των ασθενών που μας εμπιστεύονται τις ζωές τους».

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.29
Δύση: 19.21
Σελήνη
16 ημερών
1821
Οι Τούρκοι κυριεύουν το Γαλάτσι της Μολδαβίας, πυρπολούν την πόλη και σφάζουν τους χριστιανούς κατοίκους.
Οι Ψαριανοί αρπάζουν από τον κόλπο του Αίνου 23 τουρκικά κανόνια και τα μεταφέρουν στα Ψαρά.
1824
Η σορός του λόρδου Βύρωνα μεταφέρεται στη Ζάκυνθο προς ταφή.
1829
Ο Τούρκος φρούραρχος παραδίδει με συνθήκη το φρούριο της Ναυπάκτου στον Αυγουστίνο Καποδίστρια.
1897
Οι Ελληνικές δυνάμεις που αμύνονται στην περιοχή Γριμπόβου Άρτας αναγκάζονται να συμπτυχθούν προς την Άρτα.
1919
Απόβαση του Ελληνικού Στρατού στην Σμύρνη.
1941
Αυτοκτονεί η Πηνελόπη Δέλτα, μην αντέχοντας να βλέπει τη γερμανική κατοχή.
1945
Δύναμη 220 Ιερολοχιτών απελευθερώνει το νησί της Ρόδου και προξενεί σοβαρές ζημιές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!