altΤην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας του Προδρόμου επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κώστας Τέλιος, συνοδευόμενος από τον εντενταλμένο σύμβουλο κ Κώστα Μπαρμπούτη και τον επιβλέποντα Μηχανικό κ. Αναστ. Σιαπέρα.
Σκοπός της επίσκεψής του ήταν να διαπιστώσει το στάδιο εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Αντιπλημμυρικά έργα- Αποκατάσταση καταστροφών στην τκ Προδρόμου της ΠΕ Καρδίτσας» που εκτελείται στην περιοχή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τ.Κ Προδρόμου κ. Ιωαν. Κωστόπουλο και τους τοπικούς συμβούλους Χρ. Χαβρουζά και Αχ. Αραμπατζή και από κοινού επιθεώρησαν τα έργο και ενημερώθηκαν για την εξέλιξη των εργασιών.
Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δ. Κουρέτα και τον ανάδοχο, πριν ενάμισυ μήνα περίπου και αμέσως άρχισαν οι εργασίες.
Αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση των βλαβών στα έργα υποδομής αντιπλημμυρικής προστασίας, οι οποίες προκλήθηκαν από τις θεομηνίες που έπληξαν το νομό τα τελευταία χρόνια.
Οι σφοδρές βροχοπτώσεις στις περιοχές της Π.Ε. Καρδίτσας είχαν ως αποτέλεσμα την άνοδο της στάθμης σε ποτάμια, την υπερχείλιση αποστραγγιστικών τάφρων και συλλεκτήρων με αποτέλεσμα την κατάκλιση μεγάλων παρόχθιων αγροτικών εκτάσεων και την εισροή υδάτων σε κατοικίες οικισμών.

Ειδικότερα προκλήθηκαν:
•Προσχώσεις από εναπόθεση φερτών υλικών στις κοίτες των ποταμών.
•Συσσώρευση φερτών υλικών και φυτικών υλικών σε αποστραγγιστικές τάφρους.
•Καταστροφή αγροτικών οδών πρόσβασης στα αγροκτήματα.
•Καταστροφές γεφυρών, τεχνικών και σωληνωτών οχετών λόγω μεγάλου πλημμυρικού όγκου.
•Καταστροφή αναχωμάτων των ποταμών σε μεγάλα μήκη αυτών.
Για την αποκατάσταση των προαναφερόμενων ζημιών προβλέπονται εργασίες αποκατάστασης οι οποίες περιλαμβάνουν:
Την κατασκευή ενός κιβωτοειδούς οχετού 2Χ3 της ευρύτερης περιοχής του Προδρόμου καθώς και τον καθαρισμό στραγγιστικών τάφρων αναδασμού.
Ο ανωτέρω οχετός είναι απαραίτητος προκειμένου να διοχετεύονται τα νερά όταν ανεβαίνει η στάθμη των υδάτων στα παρακείμενα ρέματα, μέσω θυροφραγμάτων, και να μην είναι αναγκαίο το σπάσιμο των τοπικών οδών.
Στα πλαίσια της εργολαβίας έγιναν και εργασίες καθαρισμού στραγγιστικών καναλιών αρμοδιότητας ΤΟΕΒ προκειμένου να αντιμετωπισθούν προβλήματα στράγγισης των χωραφιών.

Ο προϋπολογισμός του ενταγμένου έργου στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ανέρχεται 496.000,00 € (με ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του έργου Κ.Α. 2023ΝΠ81700023 της ΣΑΝΠ 817 με ημερομηνία περαίωσης 6 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.17
Δύση: 17.08
Σελήνη
27 ημερών
1815
Υπογραφή συνθήκης στο Παρίσι, με την οποία συστήνονται τα "Ηνωμένα κράτη των Ιονίων Νήσων".
1821
Σουλιώτες και Αιτωλοακαρνάνες, υπό τον Γεώργιο Βαρνακιώτη, απελευθερώνουν την Άρτα.
1827
Οι Έλληνες επαναστάτες νικούν τους Τούρκους στο Τρικέρι.
1828
Ο φρούραρχος της Άμφισσας Μεχμέτ μπέης Δεβόλης παραδίδει την πόλη στον Δημήτριο Υψηλάντη.
1904
Ανταρτικό σώμα 40 ανδρών, υπό τον Ανθλγό Γεώργιο Τσόντο (Βάρδα) περνά την ελληνοτουρκική μεθόριο κοντά στο Αγιόφυλλο της Θεσσαλίας.
1912
Επίθεση Τουρκαλβανών κατά Ελλήνων της Χειμάρρας.
1940
Εκδιώκονται από τον Ελληνικό Στρατό και οι τελευταίοι Ιταλοί που είχαν εισχωρήσει στα ελληνικά εδάφη.
1973
Αιματηρή καταστολή της εξεγέρσεως στο Πολυτεχνείο κατά της δικτατορίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!