altΤην εκπληκτική παιδική παράσταση «Ο Ραφτάκος των λέξεων», ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, παρακολούθησε χτες την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Καρδίτσας, κ.Κ.Τέλιος , μαζί με τους μικρούς μαθητές του σχολείου.

Ο κ. Τέλιος απόλαυσε την παράσταση και στο τέλος της , συνεχάρη τους συντελεστές της και συνομίλησε με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου και τους μαθητές του.
Τόνισε για άλλη μια φορά, πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ειδικά ο Περιφερειάρχης κ. Κουρέτας, στοχεύει στο βασικό πυλώνα της ανθρώπινης εξέλιξης και καλλιέργειας, την Παιδεία, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στη διδασκαλία των παραδοσιακών γνωστικών αντικειμένων, αλλά στηρίζεται εξίσου και στους πιο δημιουργικούς και ουσιαστικούς τρόπους για την καλλιέργεια του νου και της ψυχής, που είναι το θέατρο και οι τέχνες, τα οποία οξύνουν το πνεύμα και δημιουργούν πολίτες με κριτική σκέψη, ευαισθησία και βαθιά κατανόηση των ανθρώπινων αξιών.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζοντας τις δράσεις της σε όλη τη Θεσσαλία για παιδιά πλημμυροπαθών περιοχών (και όχι μόνο), εξασφάλισε 10 παραστάσεις με την παιδική αυτή παράσταση η οποία έχει κάνει πέντε χρόνια συνεχών sold out στην Αθήνα και οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα από 16 έως 20 Σεπτεμβρίου, στα δημοτικά σχολεία των Τ.Κ Ιτέας, Φύλλου, Προαστίου, Αγίας Τριάδας, Κέδρου, Καλλιφωνίου, Μαυρομματίου, Μητρόπολης και Μουζακίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.32
Δύση: 19.19
Πανσέληνος
1824
Σφαγές αμάχων στην Κρήτη.
1825
Ο Ελληνικός Στόλος, με επικεφαλής τον Ναύαρχο Μιαούλη, πυρπολεί τον τουρκικό στόλο του Καπουδάν πασά στην Μεθώνη.
1878
Λήγει η επανάσταση των Μακεδόνων στην Πουλιάνα και στην Κοκκινομηλού.
1897
Υποχώρηση του Ελληνικού Στρατού στη Θεσσαλία.
1907
Ο αγωνιστής Προκόπιος Κομπόκης φονεύεται στην Καλλιθέα Δράμας, σε συμπλοκή με συμμορία Κομιτατζήδων.
1941
Αρχίζει η μάχη της Κρήτης.
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Καλαμάτα.
Ορκίζεται η πρώτη κατοχική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον στρατηγό Τσολάκογλου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!