altΑυτοψία πραγματοποίησε o Αντιπεριφερειάρχης κ.Κ.Τέλιος, στις Τ.Κ του Δήμου Σοφάδων , Καππαδοκικό, Αγ. Βησσάριο και Λεοντάρι, παρουσία του δημάρχου Σοφάδων κ. Δημ. Κατσή, του αντιδημάρχου κ. Σ.Γιαννακού, του προέδρου της Τ.Κ Καππαδοκικού, κ. Αν.Σουτόγλου και αρκετών αγροτών-παραγωγών, των οποίων οι καλλιέργειες, κυρίως βαμβάκι, καλαμπόκι και μηδική, επλήγησαν σοβαρά από τη βροχόπτωση, τη χαλαζόπτωση και την ανεμοθύελλα, του περασμένου Σαββάτου.

Εκτεταμένες ζημιές επίσης αναφέρθηκαν και στην Αχλαδιά, το Ασημοχώρι, το Γραμματικό, το Ν.Ικόνιο, τα Γεφύρια, την Κυψέλη, το Ερμήτσι και τους Μαυραχάδες.
Αναμένεται γι αυτό το λόγο να κινηθούν οι διαδικασίες αναγγελίας και εκτίμησής τους από τον ΕΛΓΑ, όπως διαβεβαίωσαν ο κ. Στ.Παπαναστασίου, επόπτης του ΕΛΓΑ Καρδίτσας, ο οποίος μαζί με τους κ.κ. Κ.Τσιάμπα τμηματάρχη εφαρμογών του ΕΛΓΑ και Κ.Καραμέτα εκτιμητή του ΕΛΓΑ, ήταν παρόντες στην αυτοψία.
Οι παραγωγοί θα πρέπει να αφήσουν 3 διπλές σειρές στις καλλιέργειές τους ως μάρτυρες της καταστροφής, να κάνουν τις δηλώσεις ζημιών και να περιμένουν τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ για να κάνουν τις εκτιμήσεις και να αποφανθούν για τις αποζημιώσεις που δικαιούνται.
«Δυστυχώς», δήλωσε ο κ. Τέλιος, «για μια ακόμη φορά οι παραγωγοί έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή».

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.30
Δύση: 19.20
Πανσέληνος
431 π.Χ.
Εισβολή των Λακεδαιμονίων στην Αττική. Έναρξις του Πελοποννησιακού πολέμου.
1815
Σφαγιάζεται ο νεομάρτυρας Κάκιος από τους Τούρκους στην Κωνσταντινούπολη.
1821
Δεύτερη μάχη του Γαλατσίου της Μολδαβίας.
Σφαγές Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη.
1823
Ο Κιουταχής καταστρέφει τα χωριά Λεχώνια, Άγιο Αβοκάσιο και Λαυρέντιο, Πινακάδες και Βυζίτσα της Μαγνησίας.
1917
Το 2ο Τάγμα του 1ου Συντάγματος Σερρών καταλαμβάνει την αμυντική τοποθεσία του Ραβινέ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!