altΣτην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Πλήθος επισκεπτών όπως και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και φορέων, επισκέφθηκαν το περίπτερο που φιλοξενείται η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας - Εύβοιας και το Μουσείο Τύπου, στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

altΕιδικότερα, το περίπτερο επισκέφθηκε η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, αποτελούμενη από τον Υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη και τις υφυπουργούς κ.κ. Ζέττα Μακρή και Ιωάννα Λυτρίβη, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης, οι ηγεσίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), των Ενώσεων Συντακτών (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΗΤ) και των δημοσιογραφικών Ταμείων (ΕΔΟΕΑΠ, ΕΤΑΣ, ΤΕΑΣ) κ.α.
Σημειώνεται ότι δια στόματος των προέδρων ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και ΕΤΑΣ, Δ. Χορταργιά και Σ. Κέλλα, προσκλήθηκε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ της Ελλάδας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, προκειμένου ναεπισκεφθεί την ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και το Μουσείο Τύπου, ο οποίος απάντησε θετικά.
H Ένωση Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) και το Μορφωτικό Ίδρυμα της, στο πλαίσιο της διαχρονικής συνεργασίας, της συναδελφικότητας και των κοινών συνδικαλιστικών θέσεων και δράσεων που έχουν οικοδομηθεί με την ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, φιλοξενεί στο περίπτερό της το Μουσείο Τύπου προκειμένου να γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό.
Στο περίπτερο διανέμεται έντυπο υλικό του Μουσείου Τύπου, ενώ προβάλλονται σε οθόνη,διάφορα βίντεο από την ιστορία της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και των δράσεων της, για την τυπογραφία, το χαρτί, το μελάνι,που δημιούργησε και επιμελήθηκε ο συνάδελφος δημοσιογράφος Μάκης Μπαλλής, ο οποίος μαζί με τον έφορο Θανάση Βογιατζή, θα βρίσκονται στο χώρο το επόμενο Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου 2024, που ολοκληρώνεται η 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Η συμμετοχή της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και του Μουσείου Τύπου στη ΔΕΘ είναι στο περίπτερο 17 στο stand 40α. Ο χώρος αυτός περιλαμβάνει τους συμμετέχοντες στην Akademia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.17
Δύση: 17.08
Σελήνη
27 ημερών
1815
Υπογραφή συνθήκης στο Παρίσι, με την οποία συστήνονται τα "Ηνωμένα κράτη των Ιονίων Νήσων".
1821
Σουλιώτες και Αιτωλοακαρνάνες, υπό τον Γεώργιο Βαρνακιώτη, απελευθερώνουν την Άρτα.
1827
Οι Έλληνες επαναστάτες νικούν τους Τούρκους στο Τρικέρι.
1828
Ο φρούραρχος της Άμφισσας Μεχμέτ μπέης Δεβόλης παραδίδει την πόλη στον Δημήτριο Υψηλάντη.
1904
Ανταρτικό σώμα 40 ανδρών, υπό τον Ανθλγό Γεώργιο Τσόντο (Βάρδα) περνά την ελληνοτουρκική μεθόριο κοντά στο Αγιόφυλλο της Θεσσαλίας.
1912
Επίθεση Τουρκαλβανών κατά Ελλήνων της Χειμάρρας.
1940
Εκδιώκονται από τον Ελληνικό Στρατό και οι τελευταίοι Ιταλοί που είχαν εισχωρήσει στα ελληνικά εδάφη.
1973
Αιματηρή καταστολή της εξεγέρσεως στο Πολυτεχνείο κατά της δικτατορίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!