altΕνημερωτική συνάντηση για την πορεία αντιμετώπισης της πανώλης των μηρυκαστικών,  πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Δημήτρη Κουρέτα, και με συμμετοχή της αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας, Άννας Μαρίας Παπαδημητρίου, του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και Αγροτικής Οικονομίας. Δημήτρη Τσέτσιλα 
 
 του προϊστάμενου της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, Αθανασίου Κωνσταντινίδη, του τμηματάρχη Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας, Παναγιώτη Τσιαμπαλή και αντιπροσωπείας των κτηνοτρόφων της Μαγνησίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Γιώργο Τερζάκη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κουρέτας και οι υπηρεσιακοί παράγοντες ανέλυσαν στους κτηνοτρόφους της Μαγνησίας, της μοναδικής Περιφερειακής Ενότητας στην  οποία δεν έχουν εμφανιστεί κρούσματα πανώλης, το σχέδιο της Περιφέρειας για την ταχύτερη δυνατή εκρίζωση της πανώλης. 
Όπως σημειώθηκε, έχουν ξεκινήσει  καθημερινοί έλεγχοι και στην περιοχή της Μαγνησίας, ώστε να διασφαλιστεί μια πλήρης και ασφαλής εικόνα της κατάστασης. Τονίστηκε δε, ότι εφόσον κριθεί σκόπιμο θα επικαιροποιηθούν άμεσα οι οδηγίες από την κτηνιατρική υπηρεσία για την περιοχή. 
Μετά τη σημερινή πρώτη ενημέρωση, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Αυγούστου και ώρα 21:00 ανοικτή σύσκεψη στο ξενοδοχείο «Ξενία» στον Βόλο, προκειμένου οι κτηνοτρόφοι του νομού Μαγνησίας να ενημερωθούν αναλυτικά  για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με την πανώλη των αιγοπροβάτων. 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.18
Δύση: 17.07
Σελήνη
27 ημερών
1822
Τουρκική επίθεση κατά της Ιεράπετρας και γενική υποταγή του Λασιθίου.
1823
Ο Κίτσος Τζαβέλλας, επικεφαλής 300 ανδρών, κατανικά στο Μεσολόγγι την εμπροσθοφυλακή του Μουσταή πασά.
1833
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κρήτη 100 πατριώτες.
1912
Ο Ελληνικός Στόλος απελευθερώνει την Ίμβρο.
1916
Δύναμη 3.000 γάλλων αποβιβάζεται στο Φάληρο και στον Πειραιά, για να καταλάβει στρατηγικά σημεία των Αθηνών.
1955
Η ομάδα Πιτσιλιάς της ΕΟΚΑ επιτίθεται στην φρουρά των μεταλλείων στο Μετσερό.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!