altΚορυφώνεται το βράδυ της Κυριακής 11 Αυγούστου το φαινόμενο των Περσείδων, δηλαδή η ετήσια βροχή διαττόντων αστέρων της αρχής Αυγούστου.
Όπως γράφει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το φαινόμενο των Περσείδων οφείλεται στον κομήτη 109P/Swift-Tuttle, ο οποίος πέρασε από τη Γη το 1992. Ο κομήτης αυτός άφησε υπολείμματα και σκόνη σε σημεία που τέμνονται με την τροχιά της Γης.

Κάθε Αύγουστο, η Γη μέσα από την ετήσια πορεία της γύρω από τον Ήλιο, «περνά» από την περιοχή υπολειμμάτων του κομήτη και προκύπτει η βροχή διαττόντων αστέρων καθώς αυτά μπαίνουν στην ατμόσφαιρά μας και φλέγονται. Με άλλα λόγια, δεν πέφτουν οι Περσείδες πάνω μας, αλλά εμείς πάνω σε αυτές.
Το όνομα Περσείδες δόθηκε από το γεγονός ότι οι διάττοντες αστέρες εμφανίζονται στο βορειοανατολικό μέρος του ουρανού κοντά στον αστερισμό του Περσέα.
Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προτρέπει: «Βρείτε, λοιπόν, ένα σκοτεινό σημείο, εφοδιαστείτε με μία άνετη ξαπλώστρα ή στρώμα και απολαύστε τον ουρανό να γεμίζει με «πεφταστέρια».
Όπως γράφει και ο ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Μ. Σαριδάκης στο βιβλίο του ‘Tο Σύμπαν’:
«Αν και δεν υπάρχει καμία συσχέτιση διαττόντων αστέρων και πραγματοποιούμενων ευχών, αν δείτε κανένα πεφταστέρι κάποιο βράδυ του Αυγούστου, κάντε μία ευχή. Και μετά προσπαθήστε να την υλοποιήσετε εσείς οι ίδιοι!»

Περισσότερα cnn.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.30
Δύση: 19.20
Πανσέληνος
431 π.Χ.
Εισβολή των Λακεδαιμονίων στην Αττική. Έναρξις του Πελοποννησιακού πολέμου.
1815
Σφαγιάζεται ο νεομάρτυρας Κάκιος από τους Τούρκους στην Κωνσταντινούπολη.
1821
Δεύτερη μάχη του Γαλατσίου της Μολδαβίας.
Σφαγές Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη.
1823
Ο Κιουταχής καταστρέφει τα χωριά Λεχώνια, Άγιο Αβοκάσιο και Λαυρέντιο, Πινακάδες και Βυζίτσα της Μαγνησίας.
1917
Το 2ο Τάγμα του 1ου Συντάγματος Σερρών καταλαμβάνει την αμυντική τοποθεσία του Ραβινέ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!