altΜία αρκετά ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (07/05), στο Κινηματοθέατρο Μουζακίου.
Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ.Θεοφάνης Στάθης μαζί με τα μέλη της ΑΜΚΕ ΙΤΑΜΟΣ, παρουσίασαν το Ιστορικό, Πολιτιστικό και Τουριστικό Λεύκωμα που δημιουργήθηκε για το Δήμο Μουζακίου έπειτα από την χορηγία-δωρεά της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ.

Το Λεύκωμα αποδίδει στοιχεία για όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Μουζακίου, όπως το φυσικό περιβάλλον, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τις ομορφιές αλλά και τις δραστηριότητες των κατοίκων.
«Το Λεύκωμα αυτό αποτελεί παρακαταθήκη για το Δήμο μας. Ελπίζουμε να αποτελέσει την απαρχή για τη δημιουργία και άλλων αξιόλογων παρόμοιων έργων. Τα οφέλη από το εγχείρημα αυτό είναι πολλαπλά, τόσο για τους αναγνώστες, όσο και για την περιοχή μας, καθώς εμπλουτίζεται με ένα ακόμη εργαλείο που θα βοηθήσει στην ανάδειξη των σημαντικών φυσικών και πολιτισμικών πλεονεκτημάτων της αλλά και στην ιστορική της μνήμη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ κ.Μαύρο, τον Διευθυντή Έργων της ΔΕΗ κ.Βασιλάκη, τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΑΜΚΕ ΙΤΑΜΟΣ για την ουσιαστική συμβολή τους στη δημιουργία του Λευκώματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Μουζακίου κ.Θεοφάνης Στάθης.
Παράλληλα το απόγευμα της Τρίτης έγιναν και τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Daniel … 6 μήνες μετά».
Η Λέσχη Φωτογραφίας Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕ.Φ.Κ.Κ.) επιχείρησε μέσα από την φωτογραφική τέχνη να αποτυπώσει τον απόηχο της καταστροφικής κακοκαιρίας. Μία σειρά από φωτογραφίες της θα εκτεθούν στο κινηματοθέατρο Μουζακίου από τις 7 Μαΐου (Τρίτη μετά το Πάσχα) μέχρι στις 12 Μαΐου (Κυριακή του Θωμά).
Στα εγκαίνια έδωσε το παρών ο κ.Βασίλης Αγραφιώτης, μέλος του ΔΣ της ΛΕ.Φ.Κ.Κ., ο οποίος δήλωσε περήφανος για το αποτέλεσμα και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Μουζακίου για τη συνεργασία.
Οι φωτογραφίες της έκθεσης αποτυπώθηκαν από τους, κ.Τσακανίκα Αντώνη, κ,Κακαράντζα Σταύρο, κ.Βαρσάμη Σάκη, κ.Μπουκουβάλα Δημήτρη, κ.Χαντζιάρα Δημήτρη, κ.Γουρνάκη Νικία, κ.Ξένο Κωνσταντίνο, κ. Λιάτσο Στέλιο, κ.Μπούτη Γιώργο, κ.Στρογγύλη Ελένη και κ.Θανοπούλου Μάρα, ενώ την επιμέλεια της έκθεσης ανέλαβαν η κ.Μαριάνθη Νασιοπούλου και ο κ.Βασίλης Στάθης.
Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο κ.Δημήτρης Βασιλάκης, Διευθυντής στη Διεύθυνση Μελετών – Κατασκευών Αιολικών και Φωτοβολταϊκών Έργων της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ, η Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ.Φανή Δασκάλου, οι Αντιδήμαρχοι Μουζακίου κ.Καραμπέκου Μαρία, κ.Κουτρομάνος Χρήστος και κ.Κώστας Σκρέτας, ο πρώην βουλευτής κ.Παύλος Σιούφας, ο κ.Χρυσόστομος Μητροπάνος, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.09
Δύση: 19.40
Σελήνη
12 ημερών
325
Έναρξη των εργασιών της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια.
1067
Πεθαίνει ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Ι΄ Δούκας. Στο θρόνο ανέρχεται η σύζυγός του Ευδοκία η Μακρεμβολίτισσα.
1821
Οι Χρ. Καψάλης, Αθ. Ραζηκότσικας και Αν. Παπαλουκάς υψώνουν την Ελληνική Σημαία στο Μεσολόγγι και κηρύσσουν την Επανάσταση.
1825
Ο Παπαφλέσσας πέφτει ηρωικά μαχόμενος στο Μανιάκι της Μεσσηνίας.
1828
Ο φιλέλλην Άγγλος Πλοίαρχος Άστιγξ πεθαίνει συνεπεία τραύματος στο λοιμοκαθαρτήριο της Ζακύνθου.
1833
Συνίσταται η Χωροφυλακή για την εμπέδωση της τάξεως και της ασφαλείας στο εσωτερικό της χώρας.
1834
Σύσταση του "Αριστείου Αγωνιστών" με σκοπό την αναγνώριση και βράβευση των υπηρεσιών όσων αγωνίστηκαν κατά την Επανάσταση.
1920
Ολοκληρώνεται η απελευθέρωση της Δυτικής Θράκης από τον Ελληνικό Στρατό.
1941
Αεραποβατική έφοδος των Γερμανών στις περιοχές Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"